ГОЛОДОМОР – ГЕНОЦИД. ПАМ’ЯТАЄМО

24.11.2011 | Filed under: Акценти, Новини, Публікації

ГОЛОДОМОР – ГЕНОЦИД.  ПАМ’ЯТАЄМО

26 листопада 2011 –  у Києві і по всій Україні

Дізнайся у батьків своїх батьків, чи могли вони відкрито пом’янути невинних жертв? Чи могли вони не боячись запалити свічку в пам’ять про загиблих?

Нам забороняли пам’ятати. Бо, пам’ятаючи, ми починаємо ставити запитання та шукати відповідь, а знайдена відповідь – вимагає дії.

Попри усі небезпеки, утиски та ризики, ми зберігали пам’ять: спочатку потайки, пошепки, але чимраз голосніше і відважніше.Завдяки цьому сьогодні пам’ятати простіше. І діяти – також.

Якщо тобі байдуже, якщо ти полінуєшся прийти і запалити свічку пам’яті чи хоча б поставити її на своєму вікні – це буде мовчазна згода з тими, хто спочатку організував геноцид, а потім робив усе можливе, щоб витерти його з пам’яті, і тим самим – витерти з історії цілий народ.

Тоді нас міг врятувати хліб.

Тепер нас врятує пам’ять.

Пам’ятай. Прийди. Постав свічку.

По містах України проходитиме хода пам”яті жертв голодомору. Прохання до учасників ходи при можливості взяти з собою свічечку.

пам’яті дітей, загиблих і ненароджених у ’32-33 роках

16.00 – ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНА ХВИЛИНА МОВЧАННЯ

_________________________________________________________

16.01 – ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНА АКЦІЯ «ЗАПАЛИ СВІЧКУ ПАМ’ЯТІ»

Сторінка події – в мережі  Facebook

Відеоролик – на  youtube

Більше інформації – на сайті http://holodomor33.org.ua/
Постійна сторінка новини – http://dobrovol.org/article/216/

Контакти для медіа:

history@cdvr.org.ua, тел./факс: +380 32 299-45-15,+380 63 628-68-69

До складу Громадського комітету із вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років увійшли 38 знакових постатей у науковому, мистецькому та громадському житті країни: Ольга Богомолець, В’ячеслав Брюховецький, Володимир В’ятрович, Володимир Василенко, Іван Васюник, Василь Вовкун, Анатолій Гайдамака, Дмитро Гнатюк, Петро Гончар, Іван Дзюба, Іван Драч, єпископ Євстратій (Зоря), Андрій Жолдак, Микола Жулинський, Євген Захаров, Олександр Іванків, Геннадій Іванущенко, Сергій Квіт, Андрій Когут, Роман Круцик, Ніла Крюкова, Станіслав Кульчицький, Неля Лавриненко, Олександр Максимчук, Василь Марочко, Ніна Матвієнко, Марія Матіос, Олекса Петрів, Мирослав Попович, Олег Рибачук, Стефан Романів, Євген Сверстюк, Михайло Свистович, Володимир Сергійчук, Євген Станкович, Лесь Танюк, Володимир Тиліщак, Ігор Юхновський.

(Переглядів 32 , 1 переглядів сьогодні)
Tags: ,

Газ на авто. Трускавець

Новини Трускавця та регіону

ТОП коментованих за тиждень

  • None found

Оголошення ТВ

  • Запрошуємо на роботу
    05.01.2023 | 16:23

    Державний спеціалізований санаторій «Батьківщина» (м. Трускавець) запрошує на роботу: – психологів, –  соціальних педагогів, – фахівців з соціальної роботи, – соціальних працівників з відповідною освітою на постійну роботу. Телефон: 097-584-23-76. (Переглядів 1 , 1 переглядів сьогодні) Також читайтеКозацька слобода “Раковець” запрошує на риболовлю (0)Запрошуємо вивчати англійську мову! (0)Потрібен викладач англійської мови! (0)Запрошуємо юних футболістів (0)

  • Запрошуємо вивчати англійську мову!
    26.08.2022 | 15:47

    Курси іноземних мов Ірини Ченцової запрошують дітей та дорослих вивчати англійську мову з використанням інноваційних методик та сучасних підручників провідних британських та американських видавництв. Ми пропонуємо заняття в групах (7-10 чоловік), індивідуальне та корпоративне навчання, підготовку до ЗНО та здачі екзаменів на міжнародні сертифікати (IELTS, TOEFIL), а також Експрес-курси   для   дорослих   (англійська   для   подорожей   та […]

  • Archive for Оголошення ТВ »

Архіви