Грушівська Богородиця поїде на Святу Землю?!!

30.11.2011 | Filed under: Публікації

Численними з‘явленнями та чудами прославилась заступниця всіх християн Матір Бога нашого Діва Марія. Саме їй посвятив більшу частину свого життя Спаситель. І вибудував в ній свою Церкву і вручив їй спасіння душ людей, і зробив її Царицею Небі і Землі. «Ще не чувано ніколи, щоб вона не помогла!» – співається у пісні. Так і стається з усіма, хто щиро прибігає до неї і звертається з подякою та проханням про допомогу.

Як би не називали її: Діва Марія, Богородиця, Богоматір, додаючи Єрусалимська, Гошівська, Грушівська, Билицька, Самбірська, Погонська, Ченстоховська, Володимирська… Це лише свідчення того, де вона з‘являлася, щоразу надаючи свою допомогу в різних потребах, залишаючись Матір‘ю Божою Неустанної Помочі, випрошуючи у свого Сина ласк для потребуючих. Вона Нерушимою Стіною ставала на захист своїх дітей. Вона промовляла і промовляє до них у Люрді, Меджугор‘ї, Джублику… і в нашому Грушеві. З‘являється і промовляє до тих, хто хоче бачити і хоче чути. Застерігає і навчає, робить все, щоб спасти душі наші.

 Тому прославляють її у всі часи і всі народи. Тому змальовують її, починаючи від євангелиста Луки і до наших днів. А вона дякує усім і усміхається щоразу з небес, коли ми на землі промовляємо «Богородице Діво радуйся…» І радується за нас, коли ми та наші діти зростають добрими християнами. «Дивіться як вони любляться між собою!» – говорили про перших християн і по тому впізнавали їх. Чим не приклад сьогодні для наслідування?!

Сьогодні у цьому жорстокому світі багато неправди, жорстокості, бруду, блуду і хворіб. Часто Бог посилає хвороби на невинних дітей, щоб відкрити очі батькам на їхнє життя. І в тяжкі хвилини тривоги ми прибігаємо до Бога, до Богородиці. Вона, Божа Матір, перенесла і відчула на собі всі страждання Свого Сина на Хресній дорозі, випросивши їх у Бога для себе. Вона відчуває і наші болі. І через неї найчастіше випрошуємо здоров‘я та інших ласк у її Сина.

Всі ці роздуми навіює Хресна дорога у Погоні, Богородична Хресна дорога, де будується величний Храм Божої Матері. Настоятель храму о. Никодим годинами може розповідати про радість спілкування з нею, про чуда, які вона творить для тих, хто молитовно звертається до неї. Тут, на Погонській землі, має постати велична Лавра. А в Богородичному Храмі, подібно як в Єрусалимському, з‘явиться галерея Образів Матері Божої.

Подумалося і вирвалося з уст: «А чому не бути тут і нашій, Грушівській?» Наша прочанська група підтримала цю ідею, благословив такий намір і о. Никодим. А далі більше… В приватних розмовах щораз більше людей висловлювало готовність скласти пожертву на виготовлення копії образу Грушівської Богородиці для Погонського храму. І визріла ідея! Зробимо ДВІ копії! Нехай з‘явиться Чудотворний Образ Грушівської Богоматері і у Єрусалимському Храмі як НАША молитва про заступництво для НАШОГО краю, для НАШИХ людей. Адже є там багато подарованих ікон з різних кутків світу і лише одна з України – Гошівська Богородиця.

Підтримаймо цю ідею своїми скромними пожертвами і Богородиця в стократ віддячить нам своїми ласками! І щоразу в ОБОХ храмах, тут і на Святій Землі, молитимуться за вас, жертводавців! І своїм дітям і внукам ви зможете з гордістю сказати: «Тут є часточка і моєї пожертви!» Нехай Матір Божа завжди буде вашою заступницею і хоронителькою на дорозі вашого життя та у небі!

Ініціативна група (097) 416-32-32 (п. Оксана), (093) 73-73-805, (096) 279-7-279 (п. Роман).

Довідка

Грушів (анг. Hrushiv) — село Дрогобицького району Львівської області. У західній частині Грушева є гарна дерев’яна церква Собору Пр. Богородиці 1923. З’ява Матері Божої у цьому селі припадає на 1987 р. Тоді, навесні, у старенькій каплиці Пресвятої Трійці 1878 з’явилась Пречиста Діва Марія. Ця звістка дуже швидко поширилась по околиці. На святе місце цілодобово почали прибувати паломники, які чітко бачили видіння Матері Божої то в голубому, то в чорному одязі. Таку переміну кольорів пояснювали пересторогою Богородиці: якщо навернетесь до Бога, будете на небі, якщо ж ні, попадете у пекло. А це, як відомо, були атеїстичні часи.

Спочатку місцева влада робила всілякі перепони для відвідувачів. Тоді вірні християни звернулись до останнього керівника Радянського Союзу Михайла Горбачова, і він дав розпорядження не перешкоджати прочанам їхати до святого місця.

У день Вознесіння Господнього люди бачили Пречисту Діву востаннє. Розповідали, що над капличкою з’явилося сяйво, в якому виднілись чіткі обриси Божої Матері. Поклонившись на всі сторони, Богородиця вознеслася на небо. Часи віри заторжествували. Церковна комісія, яка теж досліджувала явище у Грушеві, на жаль, нічого конкретного не сказала, незважаючи на те, що сюди їхали люди майже з цілого Радянського Союзу. Наявність чуда, звісно, не заперечувалась, але конкретних доказів для його підтвердження було замало.

Зараз про Грушів, як місце появи Богородиці у новітні часи, згадується дуже рідко. Але відомо, що з Америки для іконописця Василя Стефурака надійшло замовлення на створення образу Об’явлення Богородиці в Грушеві. Значить, комусь іще небайдужа доля цієї місцини і тої події, яка мала місце.

В Грушеві Пречиста Діва сказала декілька послань, в яких зверталася до України, до першого народу у світі, який посвятився їй уже в 1058 р.: “Україно, моя доню, приходжу до тебе в найтяжчих хвилях твого життя. Ти мене перша вибрала собі за свою Царицю.”

А іншого разу: “Моліться і наверніться, то третя світова війна не почнеться. Скоро будете вільні”.

Ще інше послання: “Вчіть дітей молитися, вчіть дітей жити в правді. Чорнобиль є знаком для цілого світу. Безустанно моліться вервицю; вервиця це зброя проти сатани. Він боїться вервиці. Щодня моліться вервицю. Я прийшла до Вас, щоб подякувати українському народові, бо за останні 70 років ви найбільше терпіли за Христову Церкву. Я прийшла, щоб вас потішити і сказати, що ваші терпіння скоро закінчаться. Україна стане незалежною державою, чиніть покаяння і любіться. Приходить доба, яка була предсказана, як кінець часів. Погляньте на безпорядок, який панує у світі, на гріхи, байдужість, кровопролиття. Приходжу до вас зі сльозами в очах і прошу вас моліться і працюйте для добра і Божої слави. Україна була першою, яка признала мене Царицею, а я прийняла її під свій покров. Працюйте для Бога, бо без цього нема щастя і ніхто не осягне Боже Царство. Українці мусять стати апостолами для російського народу, бо якщо Росія не навернеться, то буде ІІІ світова війна”.

Роман Пазюк

(Переглядів 391 , 1 переглядів сьогодні)

About 

Błogosławieni którzy wprowadzają pokój, albowiem oni będą nazwani synami Bożymi.

Tags:

Газ на авто. Трускавець

Новини Трускавця та регіону

ТОП коментованих за тиждень

  • None found

Оголошення ТВ

  • Запрошуємо на роботу
    05.01.2023 | 16:23

    Державний спеціалізований санаторій «Батьківщина» (м. Трускавець) запрошує на роботу: – психологів, –  соціальних педагогів, – фахівців з соціальної роботи, – соціальних працівників з відповідною освітою на постійну роботу. Телефон: 097-584-23-76. (Переглядів 1 , 1 переглядів сьогодні) Також читайтеКозацька слобода “Раковець” запрошує на риболовлю (0)Запрошуємо вивчати англійську мову! (0)Потрібен викладач англійської мови! (0)Запрошуємо юних футболістів (0)

  • Запрошуємо вивчати англійську мову!
    26.08.2022 | 15:47

    Курси іноземних мов Ірини Ченцової запрошують дітей та дорослих вивчати англійську мову з використанням інноваційних методик та сучасних підручників провідних британських та американських видавництв. Ми пропонуємо заняття в групах (7-10 чоловік), індивідуальне та корпоративне навчання, підготовку до ЗНО та здачі екзаменів на міжнародні сертифікати (IELTS, TOEFIL), а також Експрес-курси   для   дорослих   (англійська   для   подорожей   та […]

  • Archive for Оголошення ТВ »

Архіви