Нам немає чого ділити

22.07.2011 | Filed under: Публікації

Життя людини складається із взаємовідносин. Немає людини, яка б не прагнула спілкуватись, яка б не хотіла просто з кимось поговорити чи поділитись своїми радощами та болями. І це є особливість, яку у нас заклав Творець-Бог. Взаємовідносини – це невід’ємна складова суспільства. Кожен з нас є частиною якоїсь групи людей чи учасником якихось подій. Тобто, куди не глянь, ми залишаємося серед людей, на яких впливаємо ми, і які, у свою чергу, впливають на нас. Є два типи взаємин, які можуть існувати між людьми: дружні і ворожі.

Сьогодні поняття про спілкування, про сімейне життя, про дружбу, про стосунки між молодими людьми є вкрай зіпсутими і негативними. Це можна побачити неозброєним оком дивлячись на людей, які завдають один одному болю, і все це через незнання справжніх, побудованих на Божій істині взаємовідносин. Біблія говорить нам дуже багато про спілкування та про справжню дружбу із Богом та з людьми. Ісус Христос у основі Церкви поклав Самого Себе, віддавши Себе на розп’яття. Він дав приклада справжніх та нелукавих, жертвенних та люблячих відносин до нас, людей.

У посланні до Римлян Апостол Павло пише про відносини між християнами так:

«Ми, сильні, повинні нести слабості безсилих, а не собі догоджати. Кожен із нас нехай догоджає ближньому на добро для збудування. Бо й Христос не Собі догоджав, але як написано: Зневаги тих, хто Тебе зневажає, упали на Мене». (Рим 15:1-3)

Отже, у цих словах можна побачити заклик до збудування один одного. Деколи ми так живемо, що своїм відношенням ми руйнуємо один одного. Замість того, щоби бути корисними і мати люблячі відносини, ми забуваємо про свою християнську сутність. І це не просто руйнація один одного. Через те, що немає єдності, руйнується діло Боже, тому що те, що ми можемо робити разом – набагато більше і

потужніше, ніж те, що ми робимо поодинці. Справа диявола – ділити християн, приносити негатив у відносини між людьми і затьмарювати наш розум, щоб забули ми, що ми є Тіло Христове:

«Бо як тіло одне, але має членів багато, усі ж члени тіла, хоч їх багато, то тіло одне, так і Христос. Бо тіло не є один член, а багато. Коли скаже нога, що я не від тіла, бо я не рука, то хіба через це не від тіла вона?! коли скаже вухо, що я не від тіла, бо я не око, то хіба через це не від тіла воно? Коли б оком було ціле тіло, то де був би слух? А коли б усе слух, то де був би нюх? Та нині Бог розклав члени в тілі, кожного з них, як хотів. Якби всі одним членом були, то де тіло було б? Отож, тепер членів багато, та тіло одне». (1 Кор 12:12-20)

Сьогодні в Україні налічується велика кількість християнських конфесій. Цей факт свідчить не на користь християн і вказує на те, що нам потрібне глибоке зцілення від розділення та різного роду розколів. Все одно прийде той день, коли Христос буде єднати нас, але нам потрібно зрозуміти, що нам немає чого ділити і у нас є один Ісус Христос , Який віддав Себе за усіх нас. І немає когось кращого, немає «моєї церкви», є Церква Христова і є ті, кого Христос відкупив Своєю кров’ю на хресті. Прийде час, і «церковна політика» закінчиться, припиняться поділення Пастви Христової та нанесення ран вівцям Христовим.

Сьогодні не час бавитися кожному у «своїй пісочниці», сьогодні час християнам вставати, підніматися разом на захист та насадження Божого Царства у нашій країні. Якщо цього ми робити не будемо, намножиться беззаконня, і прийдуть часи, коли ми скажемо: «Ми могли, але не зробили, могли запобігти, але проспали». Гей-політика, корупція у владі, сирітство – це вже деякі речі, яким ми дозволили бути у нашій країні. Подумай, брате, сестро, коли останній раз ти щиро молився та боровся за те, щоби в Україні зменшилось беззаконня. Куди дівся вогонь? Коли багаття розкидати, розсунути у сторони, воно з часом згасне. Так само і ми можемо зробити з вогнем Святого Духа, який Господь вилив на нас усіх.

Взаємовідносини між церквами, між об’єднаннями, між членами церкви – ось сфера, яка сьогодні потребує нашої уваги, молитви та виправлення.

«Чи йдуть двоє разом, якщо не умовились?»(Амос 3:3)

Ми можемо поодинці кричати, верещати, просити про пробудження, але перші, кому потрібно пробудитись, це ми, християни. Коли є здорові взаємини у Церкві , тоді і діло Боже звершується. Ісус Христос хоче, щоб ми мали близькі стосунки один з одним і йшли разом, як одне тіло, здорове, а не паралізоване. Ісус Христос допоможе нам у цьому.

Руслан Цехмейстер, газета “Добра Новина”, м. Трускавець

(Переглядів 17 , 1 переглядів сьогодні)

About 

Błogosławieni którzy wprowadzają pokój, albowiem oni będą nazwani synami Bożymi.

Tags:

Газ на авто. Трускавець

Новини Трускавця та регіону

ТОП коментованих за тиждень

  • None found

Оголошення ТВ

  • Запрошуємо на роботу
    05.01.2023 | 16:23

    Державний спеціалізований санаторій «Батьківщина» (м. Трускавець) запрошує на роботу: – психологів, –  соціальних педагогів, – фахівців з соціальної роботи, – соціальних працівників з відповідною освітою на постійну роботу. Телефон: 097-584-23-76. (Переглядів 1 , 1 переглядів сьогодні) Також читайтеКозацька слобода “Раковець” запрошує на риболовлю (0)Запрошуємо вивчати англійську мову! (0)Потрібен викладач англійської мови! (0)Запрошуємо юних футболістів (0)

  • Запрошуємо вивчати англійську мову!
    26.08.2022 | 15:47

    Курси іноземних мов Ірини Ченцової запрошують дітей та дорослих вивчати англійську мову з використанням інноваційних методик та сучасних підручників провідних британських та американських видавництв. Ми пропонуємо заняття в групах (7-10 чоловік), індивідуальне та корпоративне навчання, підготовку до ЗНО та здачі екзаменів на міжнародні сертифікати (IELTS, TOEFIL), а також Експрес-курси   для   дорослих   (англійська   для   подорожей   та […]

  • Archive for Оголошення ТВ »

Архіви