Відкритий лист Дрогобицькому міському голові Олексієві Радзієвському

11.02.2013 | Filed under: Публікації

Пане Голово!

Третього лютого 2012 року під час свого звіту перед дрогобицькою громадою Ви незрозуміло з яких причин дозволили собі давати оцінки мені. Будь-яка людина, а тим більше посадова особа, не має права чорнити іншого.

Вимушений довести до Вашого відома наступне.

1. Ви сказали, що я “скачу” з роботи на роботу. Властивість “скакати” притаманна “козлам”. У людини є трудовий і життєвий шлях. Мій трудовий стаж нараховує 40 років. 18 років – це праця на Дрогобицькому долотному заводі, 14 років – на ТОВ “ІСМ”, ще 8 років – на ДМЗ та ВАТ “Ходорівполіграфмаш”. 15 років із них працював першим керівником. Думаю, Ваша трудова книжка має набагато більше записів.

Щодо ефективності моєї роботи, то можете підняти статистичні дані підприємств, які я очолював, і які зможете фахово оцінити.

Я зробив запит до власників Ходорівського заводу, і вони дадуть офіційну довідку щодо моєї діяльності, і як мене туди “занесло”.

У своєму звіті перед дрогобицькою громадою Ви осквернили пам’ять Валерія Володимировича Левицького (прізвища людей варто запам’ятовувати). А факт наступний. Коли через складну ситуацію в родині (чисто по-людськи Вам такого не бажаю) я змушений був звільнитися з ВАТ “Ходорівполіграфмаш”, і на своє місце рекомендував п. Левицького, а тому він не міг мене звільняти.

2. У своєму звіті перед дрогобицькою громадою Ви говорили про законну діяльність комунальних служб і про буцімто моє незнання законів. А тепер факти.

Львівською колегією Антимонопольного комітету України прийняте рішення N144 від 24.11.2011 року про вчинення КП “ЖЕО” Дрогобицької міської ради порушення законодавства та накладено штрафні санкції. Господарським судом Львівської області 30.05.2012 року зобов’язано виконавчий комітет Дрогобицької міської ради встановити тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України N869.

Державна архітектурно-будівельна інспекція України 12.04.2012 року провела перевірку КП “ЖЕО”, виявила порушення законодавства і скерувала листа дрогбицькому міському голові для вжиття заходів відповід-но до повноважень.

Завдяки впливу громадськості й захисту ними своїх законних прав у Дрогобичі вперше, хоча й частково, КП “ЖЕО” проведена певна робота щодо дотримання норм чинного законодавства. На даний час ми знову звернулися до Вас, пане Голово, з пропозицією відмінити рішення виконкому і усунути порушення нормативно-правових актів. Це не “мутіння”, як Ви сказали під час звіту перед дрогобицькою громадою, а відстоювання її інтересів. До речі, хочу Вам нагадати, що тарифи на водопостачання та теплопостачання виконавчий комітет не встановлює.

3. Останнє – і найцікавіше.

Дотепер я не міг зрозуміти, хто “нацьковує” з Ваших слів правоохоронні структури міста на людей. Ви чітко вказали, чиїх це рук справа. Я особисто це відчув, і тільки Генеральна прокуратура, втрутившись, зупинила свавілля. Я скерував керівництву держави, Генеральному прокуророві, голові СБУ, міністру внутрішніх справ відеозапис Ваших погроз і запит, чи міські голови сьогодні керують правоохоронними структурами на місцях та повинні використовувати їх для залякування і переслідування неугодних голові людей. Тепер зрозуміло, чому ряд важливих питань, які я піднімаю, так вирішуються на місцях. Це, думаю, дасть поштовх зрушити з місця ряд справ, які гальмуються. Дані матеріали будуть доведені до європейських структур із захисту прав людини.

Щодо Вашої турботи, що зі мною робити? Вимушений довести до відома, що я не Ваше “цуценятко”, а громадянин міста. А ось з Вами вже пора щось робити. Мені за довгі роки доводилося Вас бачити в різний період Вашого життя і в різних ситуаціях, але я не даю Вам оцінки як людині, а лише діяльності посадової особи. Але Ви самі обрали свій шлях.

Мешканці Дрогобича не “чолов’яги”, у них нема “засмальцьованих пальців” і “не як там його”, як Ви це сказали під час звіту. Це члени територіальної громади, якій Ви підзвітні.

Вимагаю офіційного вибачення, але не переді мною, а перед моїми хворими батьками. Оцінювати мене можуть вони та Господь Бог.

Богдан Юзефів

До теми. Заява Руху “Чесно в Дрогобичі”

Міському голові Олексію Радзієвському

Народному депутату України Роману Ілику

Депутатам Львівської обласної ради Миколі Барану, Тарасу Курчику

Депутатам Дрогобицької міської ради

Місцевим осередкам політичних партій та громадських організацій

Засобам масової інформації

Третього лютого цього року в Народному домі відбувся звіт міського голови Дрогобича. Для мешканців нашого міста це стало резонансною подією, викликало багато дискусій та суперечок. Рух “Чесно в Дрогобичі” провів аналіз цього заходу на відповідність відкритості та прозорості дій місцевої влади.

Такі звіти передбачені Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”. Зокрема в Статті 42 цього закону говориться, що міський голова є підзвітним, підконтрольним і відповідальним перед територіальною громадою. Міський голова не рідше одного разу на рік звітує про свою роботу перед територіальною громадою на відкритій зустрічі з громадянами.

У Руху “Чесно в Дрогобичі” є ряд зауважень до організації цього заходу:

1. Звіт міського голови не був затверджений Дрогобицькою міською радою та не був завчасно опублікований в засобах масової інформації для ознайомлення громадян перед проведенням зустрічі.

2. Міська рада не вжила достатніх заходів щодо інформування громадян, про час і місце звіту голови. Значна частина мешканців міста не була поінформованою. На офіційному порталі міської ради не опубліковано ні звіту, ні дати, ні місця проведення. Це разюче відрізняється від методів інформування про зустрічі з кандидатом на міського голову О.Радзієвським у 2010 році перед виборами, коли місто було практично “заклеєне” анонсами-афішами.

3. Проведення іншого заходу в тому ж залі о 16 годині практично обмежило час зустрічі до двох годин, що не дозволило усім бажаючим громадянам задати запитання та отримати на них відповіді. Рух “Чесно в Дрогобичі” вважає це порушенням права громадян на отримання інформації та відповідей на запитання до міського голови.

4. Міським головою О.Радзієвським проігноровано рекомендацію Руху “Чесно в Дрогобичі” забезпечити встановлення мікрофонів в залі, щоб громадяни могли задавати питання в усній формі. Тим самим порушено права громадян, які з тих чи інших причин не могли задати питання письмово.

5. Участь громадян у зустрічі з міським головою Дрогобича, у вільний від виконання службових обов’язків час, є добровільною, за бажанням. Одночасно Рух “Чесно в Дрогобичі” відзначає, що дрогобичани – працівники виконавчих органів влади та комунальних структур приймали участь організовано, що з великою ймовірністю дає можливість припустити про примушування до участі в заході їх керівниками.

6. Звіт міського голови О.Радзієвського пройшов без виступів громадян та обговорення доповіді. Це не надало можливості громадянам висловити оцінку роботи міської ради і міського голови, висловити пропозиції та зауваження до роботи голови з метою їх усунення в наступній діяльності.

7. У виступі міського голови не висвітлено виконання його передвиборчої програми, не дано жодної оцінки фактам розкрадання коштів на будівництві стадіону, руйнування історичної пам’ятки 17 ст. шпихліру, неналежного ремонту доріг та інших резонансних порушень.

8. Рух “Чесно в Дрогобич” відмічає, що в перше в Дрогобичі при проведенні звіту міського голови сцена та підступи до неї були блоковані невідомими особами спортивної статури, що призвело до подальшого конфлікту з громадянами.

Рух “Чесно в Дрогобичі” констатує, що звіт міського голови проведений формально, без належного інформування громадськості та обговорення.

З метою виконання норми закону про підзвітність, підконтрольність і відповідальність міського голови перед територіальною громадою,

Пропонуємо:

1. Територіальній громаді зобов’язати міську раду в тижневий термін оприлюднити звіт міського голови Дрогобича за 2012 рік.

2. В місячний термін після публікації звіту провести його обговорення в політичних, громадських та інших організаціях, з наданням громадсько-політичної оцінки звіту міського голови та організації заходу.

3. Місцевим осередкам політичних партій та громадським організаціям, публічно підвести підсумки обговорення, ознайомити з результатами громаду міста, міського голову та депутатів міської ради.

4. Засобам масової інформації оприлюднити результати оцінювання звіту міського голови Дрогобича.

Прийнято на засіданні Руху “Чесно в Дрогобичі” 8 лютого 2013 року

(Переглядів 171 , 1 переглядів сьогодні)

About

Błogosławieni którzy wprowadzają pokój, albowiem oni będą nazwani synami Bożymi.

Tags:

Газ на авто. Трускавець

Новини Трускавця та регіону

ТОП коментованих за тиждень

• None found

Оголошення ТВ

• Запрошуємо на роботу
    05.01.2023 | 16:23

Державний спеціалізований санаторій «Батьківщина» (м. Трускавець) запрошує на роботу: – психологів, –  соціальних педагогів, – фахівців з соціальної роботи, – соціальних працівників з відповідною освітою на постійну роботу. Телефон: 097-584-23-76. (Переглядів 1 , 1 переглядів сьогодні) Також читайтеКозацька слобода “Раковець” запрошує на риболовлю (0)Запрошуємо вивчати англійську мову! (0)Потрібен викладач англійської мови! (0)Запрошуємо юних футболістів (0)

• Запрошуємо вивчати англійську мову!
    26.08.2022 | 15:47

Курси іноземних мов Ірини Ченцової запрошують дітей та дорослих вивчати англійську мову з використанням інноваційних методик та сучасних підручників провідних британських та американських видавництв. Ми пропонуємо заняття в групах (7-10 чоловік), індивідуальне та корпоративне навчання, підготовку до ЗНО та здачі екзаменів на міжнародні сертифікати (IELTS, TOEFIL), а також Експрес-курси   для   дорослих   (англійська   для   подорожей   та […]

• Archive for Оголошення ТВ »

Архіви