роздуми

 
 

Із засідання міськвиконкому

Автономне легалізували

У вівторок, 1 грудня, з 14.00 до 15.30 засідав трускавецький міськвиконком. Топ-новиною є те, що на ньому було легалізовано автономне опалення в 368 квартирах трускавчан – тих, які встановили його з 2007 по 2009 рік. Доповідач Віктор Марченко, заступник Лева Грицака,  зазначив, що тепер для того щоб оформити акт про прийняття індивідуального опалення в квартирі, споживачам необхідно буде звернутися по технічні умови в Трускавецьку СЕГГ Бориславського УЕГГ. Такий крок значно зменшить ризики як для «самовільників», так і для їхніх сусідів. Теж було вирішено не нараховувати платню тим, хто від`єднався від централізованого опалення за підігрів загальних місць користування. Ці кошти і не розподілятимуться між іншими споживачами багатоквартирних будинків, а компенсовуватимуться КП «Наше місто».

В той же час сімом особам було відмовлено в такому узаконенні, мотивуючи це великою заборгованістю за тепло, воду і квартплату станом на момент встановлення індивідуального опалення.

Мер Трускавця Лев Грицак заявив, що перш ніж приймати таке доленосне та важливе рішення, були проведені консультації з правоохоронними органами, щоб воно не було опротестоване, як це мало місце в сусідніх Бориславі та Дрогобичі. Так що все зроблено «чікі-пікі».

Стан розвитку підприємництва

Першим питанням, яке слухалося на засіданні міськвиконкому було «Про стан розвитку малого і середнього підприємництва в Трускавці за 2008 – 9 місяців 2009 року», доповідала Леся Василівна Гавриляк. Процедура державної реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності триває 2 – 3 дні. В місті є 4 ринки – «Зодіак», «Дукан», «Славутич» та «Галицький підприємець», на них облаштовано 661 робоче місце. У Трускавці діють 138 закладів торгівлі, 69 одиниць громадського харчування, 50 підприємств займаються побутовим обслуговуванням. Було зачитано багато цифр щодо кількості юридичних та фізичних осіб, тих, хто працює на фіксованому податку чи на єдиному податку, скільки працює і по скільки заробляють, скільки безробітних і скільки працевлаштовано, але ми це все не встигли записати, та й навряд чи воно вам потрібно. Вся ця інформація повинна висвітлюватися на офіційних сайтах, зокрема і щодо планових перевірок, зазначив присутній представник робочої групи. З цього приводу виникла невеличка дискусія щодо того, чи повинні підприємці знати хто і коли їх перевірятиме і як це може контролювати міська рада, але врешті-решт пропозиції підприємців внесли до проекту рішення. Було зазначено теж, що в Трускавці на виконання чинного законодавства працює постійна комісія з питань реалізації державної регуляторної політики.

Мер Борислава звернувся до нас з проханням

До влади Трускавця звернувся мер Борислава Олег Іваницький з проханням посприяти кращому сполученню Борислава  з залізничним вокзалом у Трускавці. Він це мотивує чисельними зверненнями громадян Борислава та Східниці. Визначено, що автобус «Борислав – Трускавець» матиме зупинку по Воробкевича, 1, вище залізничної колії, на залізничних землях, з залізницею це погоджено. Там буде встановлений відповідний знак із вказаним графіком руху – він залежатиме від часу прибуття та відправлення поїздів на залізничній станції Трускавець. Робитиме автобус 8 ходок в день.

Гужовому транспорту вказали на його місце

Вдруге було винесено на розгляд міськвиконкому питання фіксованих місць стоянок гужового транспорту. Тепер вони не зможуть стояти в першій санітарній зоні. Каретам визначено місце біля музею історії міста на Джерельній, повозкам – три точки – на старій автостанції на Дрогобицькій, біля готелю «Ph» на Гоголя і біля «Шалє-Ґраалю». У Трускавці займаються наданням послуг перевезення кіньми одне підприємство та 4 підприємці.

Інші цікаві речі

Проекти рішення на міськвиконком готували ще заввідділом культури п. Світлана Ковальчин, головний архітектор міста п. Олександр Грищенко, заввідділом з питань мобілізаційної та оборонної роботи п. Адам Ластовецький, заввідділом приватизації п. Галина Грицьків, начальник відділу у справах дітей п. Леся Дребот, працівник управління архітектури та містобудування п. Петро Шумин, начальник Управління праці та соціального захисту населення в Трускавці п. Юстина Когут, представник УЖКГіБ п. Василь Колотелюк, заступник міського голови п. Віктор Марченко, керуючий справами ТМР п. Ігор Петранич та інші.

ТзОВ «Аторней», яке купило 17 га землі, за яку йшов суд проти Модрич, було надано дозвіл на розробку містобудівельного обґрунтування для будівництва спортивно-оздоровчого комплексу, кілька людей було знято з квартирної черги в зв’язку з покращенням житлових умов чи смертю, а поставлено на такий облік сироту А. Погосову, буде здійснюватися ще будівництво біля «Вавілону» на Героїв УПА, 9 та по Бориславській, 11а, а гаражні бокси на Дрогобицькій, 7 будуть демонтовані до 25 грудня цього року. Натомість до 1 травня 2010 року має бути завершено замощення тротуарів по вулицях Річки та Різняка-Макомацького, робити це мають не за бюджетні кошти, а своїми силами забудовники, власники прилеглих будинків.

Було списано 50%  боргу за компослуги сім`ї Шуберт з Сагайдачного, де важкі матеріальні умови і де є дрібні діти, присвоєно поштову адресу споруді на Бойківській, 15а, затверджено безвідсоткову позику для Трускавця, затверджено 22 розпорядження міського голови за період з 12 листопада по 1 грудня, надано статус дітям-сиротам та позбавленим батьківського піклування. Трирічній дитині бабця зі Стебника дарує особнячок, навіть на це має дати дозвіл міськвиконком, оскільки дитя прописане в Трускавці. Дозвіл на укладення договору дарування дали, поки бабця ще не передумала.

02.12.2009 |Володимир Ключак|


Фото від durdom.in.ua

Мутанти

 

Реклама та оголошення

 

Дорогі жителі та гості міста Трускавця! Запрошуємо вас відвідати Єпархіальний музей.  Тут Ви зможете дізнатись про історію Самбірсько-Дрогобицької єпархії, про життя і діяльність видатних світочів нашої Церкви, таких як Митрополит Андрей  Шептицький  та Патріарх Йосиф Сліпий,  а також оглянути одну із виставок сакрального мистецтва. Музей працює щоденно з 10:00 до 18:00 окрім вихідних та церковних свят за адресою м. Трускавець, вул. С. Бандери, 19 (біля церкви св. Миколая), тел. 6-85-91

Запрошуємо трускавчан та гостей міста відвідати вечори органної музики, поезії та співу. Початок концертів – о 20.00 в неділю, вівторок та п’ятницю. Адреса – римо-католицький костел, вул. Суховоля, 1

Пропонуємо співпрацю з Інтернет-виданням «Трускавецький вісник» щодо  публікації свіжих новин та цікавих матеріалів. Свої матеріали можете надсилати на мейл anda_panda@ukr.net

ДСПА-центр «П’ятий океан» запрошує на роботу: масажиста, перукаря, банщика, майстра з манікюру та педікюру. Звертатись за адресою: м. Трускавець, вул. Д. Галицького, 2, тел. 6-55-53.

В грудні 2009 року в Трускавці відбудеться конкурс «Красуня Прикарпаття». Організатори запрошують до співпраці спонсорів та партнерів. Тел. для довідок: 067 98 50 802 (Альона)

 

 

Новини Трускавець та регіон

 
укрвест

СБУ інформує

В умовах сьогодення корупція стала чинником, який реально загрожує національній безпеці, підриває авторитет державного апарату та дискредитує його діяльність, руйнує основні засади демократичного суспільства та конституційного ладу України.

У рамках реалізації поставлених завдань, Службою Безпеки України здійснено низку заходів, спрямованих на підвищення ефективності протидії корупції в усіх сферах життєдіяльності країни, посилення взаємодії з іншими правоохоронними органами, державними і громадськими інституціями.

Варто зазначити, що важливою складовою боротьби з корупцією є співпраця з громадськістю. Адже протидія корупції має стати справою не тільки певної правоохоронної структури, але й кожної чесної людини, яка вболіває за свою країну і майбутнє своїх дітей.

Для того, щоб громадяни мали можливість сприяти правоохоронцям у боротьбі з цим явищем, в Трускавецькому МВ Управління СБУ у Львівській області діє телефон довіри. Тож якщо Вам стало відомо про факти корупційних дій з боку державних службовців, такі як:

  1. вимагання та отримання хабара;
  2. протиправні дії представників правоохоронних та судових органів;
  3. незаконне відчуження (оренда), приватизація державного та комунального майна;
  4. неправомірне надання дозволів представниками органів влади на заняття тими чи іншими видами діяльності та інші корупційні прояви, телефонуйте за номером у Трускавці 8(247) 5-16-25.

Інформація, яка надійде за цим номером, обов’язково буде перевірена. За результатами перевірки згідно чинного законодавства будуть прийняті відповідні рішення.

    Мешканці Дрогобича, Стебника та Дрогобицького району можуть звертатися за телефоном 8(244) 2-37-65. Одночасно повідомляємо, що Дрогобицьким МВ УСБУ у Львівській області проводиться прийом громадян щопонеділка, щосереди та щоп’ятниці з 9.30 до 13.00 з питань, що віднесені до компетенції органів СБУ.

Прес-служба Управління Служби Безпеки України у Львівській області

Перегони на мера

Звернення-прохання

Шановні мешканці м. Трускавець та міст Стебника, Дрогобича, Борислава! Просимо Вас, всіх не байдужих людей до життя бездомних котів та собак, допомогти у відкритті притулку для них у м. Стебник. Потрібно майже все. Не за горами осінь, зима, дощі, холод. Хто чим може, тому будемо раді, нехай допоможе. Також не залишайте нас поза увагою керівники підприємств, приватні підприємці і всі, хто в змозі нам допомогти. За інформацією дзвоніть по тел. 8-067-416-67-07 (Наталія), 8-097-914-67-19 (Лідія), або везіть все до магазину в Стебнику «Зоомагазин». Дуже вдячні всім.
Товариство захисту тварин.

Хлопчина бажає познайомитися в басейні з одною дамочкою, але через сором’язливість не знає, як почати розмову. Врешті зважується і запитує:
Чи не скаже пані, вода тут холодна чи тепла?
Прошу пана, я ту є яко курва, а не яко термометр, - відповідає дамочка.

moskaliv.net

 

 

 
 
НОВИНИ  СТАТТІ Інтервю Репортаж ПДМ Архів 2008 Архів 2009 Вітання ФОТО Старий Трускавець Сучасне місто ОГОЛОШЕНЯ КОНТАКТИ Старий сайт Форум_ТВ
 
Lemky.com Каталог сайтів України