Спільна молитва за Борислав

22.04.2011 | Filed under: Новини

Це, мабуть, уперше в історії Борислава минулої п’ятниці, 15 квітня,  в усіх храмах міста відбулася молитва за добробут усіх бориславців. А пізніше, о 15-й годині, у центрі міста, навпроти Палацу культури, зібралися на спільну молитву предстоятелі усіх бориславських церков і протестантських громад. Вперше, з доброї волі міської влади, возз’єдналися молитви усіх мешканців міста за благо, за майбутнє Борислава і нашої Держави. Бо мешкаємо в одному місті й спільно маємо дбати про те, щоб працювали у нас підприємства, щоб були кошти у бюджеті для ремонту наших вулиць, щоб не було у нас зовсім уже знедолених людей, щоб увесь Борислав сповідував заповіді Божі – чинити Добро і любити ближнього, наче себе самого.

Звичайно, цього не досягнути так швидко. Але в тому, що молитва до Господа нашого має надзвичайну силу, переконувати нікого не потрібно. Порозуміння – цього так бракує нашому народу, зрештою, як і Бориславу – маленькому, але славному місту на карті України. І дуже суттєвим кроком до подолання бодай релігійної ворожнечі, стала оця спільна молитва за місто. Звичайно, заслуга в цьому і УГКЦ, адже вісімдесят відсотків мешканців міста – греко-католики. Але не менша заслуга і міської влади, міського голови, які ініціювали оце спільне Богослужіння. Розпочав Богослужіння за місто та його мешканців декан Бориславський, отець-доктор Роман Василів. Продовжували Богослужіння священики інших храмів — Греко-Католицької, Української Православної (Київський Патріархат), Української Автокефальної, Римо-Католицької церков. Зі словами благословення звернулися до громади, окрім них, і предстоятелі чотирьох протестантських громад. Усі вони закликали до порозуміння, до доброчинства, до чесної праці на благо нашого міста.

Завершував ці виступи отець  Роман,   який  висловив вдячність керівникові міста, що проявив ініціативу зробити цей день – днем прохання до Бога за Борислав. Бо переживає за це місто, він тут виріс і народився. І не тільки він, а і вся команда міського голови працює, щоб зробити наш Борислав кращим і

Міський голова Володимир Фірман подякував за добре слово і наголосив: «От, дивіться, у нас тут дванадцять священиків, ніби дванадцять біблійних апостолів, тих, хто доносить до людей Боже слово. І наше місто має майбутнє тільки тоді, коли ми будемо шукати Бога. І нехай отих дванадцять апостолів, які тут є, проводять нас і наше місто до красивого, щасливого життя. Таке життя може бути тільки з Богом…”.

Ігор Юринець, газета “Нафтовик Борислава”

(Переглядів 49 , 1 переглядів сьогодні)

About 

Błogosławieni którzy wprowadzają pokój, albowiem oni będą nazwani synami Bożymi.

Tags:

Газ на авто. Трускавець

Новини Трускавця та регіону

ТОП коментованих за тиждень

  • None found

Оголошення ТВ

  • Запрошуємо на роботу
    05.01.2023 | 16:23

    Державний спеціалізований санаторій «Батьківщина» (м. Трускавець) запрошує на роботу: – психологів, –  соціальних педагогів, – фахівців з соціальної роботи, – соціальних працівників з відповідною освітою на постійну роботу. Телефон: 097-584-23-76. (Переглядів 1 , 1 переглядів сьогодні) Також читайтеКозацька слобода “Раковець” запрошує на риболовлю (0)Запрошуємо вивчати англійську мову! (0)Потрібен викладач англійської мови! (0)Запрошуємо юних футболістів (0)

  • Запрошуємо вивчати англійську мову!
    26.08.2022 | 15:47

    Курси іноземних мов Ірини Ченцової запрошують дітей та дорослих вивчати англійську мову з використанням інноваційних методик та сучасних підручників провідних британських та американських видавництв. Ми пропонуємо заняття в групах (7-10 чоловік), індивідуальне та корпоративне навчання, підготовку до ЗНО та здачі екзаменів на міжнародні сертифікати (IELTS, TOEFIL), а також Експрес-курси   для   дорослих   (англійська   для   подорожей   та […]

  • Archive for Оголошення ТВ »

Архіви