Інклюзія — це не результат, а шлях, який обирає музей міста-курорту Трускавця

22.10.2024 | Filed under: Публікації

У музеї міста-курорту Трускавця презентували проєкт «Облаштування інклюзивного простору «Зв’язок поколінь: від УПА до ЗСУ», в рамках якого експозиції про історію УПА та сучасних Героїв України адаптували до потреб людей з інвалідністю. Створювався він з думкою про військових. Головною метою було зробити перебування та відвідування усіх експозицій доступними для захисників, особливо тих, які не можуть вільно пересуватись через отримані травми.

Завдяки Українському Культурному Фонду, команді відділу культури міської ради Трускавця та міській раді було облаштовано унікальний простір для усіх категорій маломобільних груп і навіть для незрячих чи малозрячих людей.

Використовуючи новітні технології були переведені в аудіовізуальний формат і демонструються за допомогою спеціального сенсорного столу спогади зв’язкових УПА, історії життя героїчних Трускавчан під час активної діяльності визвольного руху на території нашої громади, а також історичні дані про новітніх Героїв усієї Трускавецької громади, які загинули на війні з окупантом та ще багато цікавого. Таким чином відвідувачі, які належать до маломобільних груп матимуть змогу зануритись у світ українського героїчного минулого не докладаючи зусиль. Музейники  обіцяють не зупинятись на досягнутому.

Презентація оновленого простору проходила в жовтні 2024 року у три етапи, для представників влади та колег музейників, освітян громади й району та для військових, які перебувають на реабілітації в Трускавці.

(Переглядів 1 , 4 переглядів сьогодні)

About 

Błogosławieni którzy wprowadzają pokój, albowiem oni będą nazwani synami Bożymi.

Газ на авто. Трускавець

Новини Трускавця та регіону

ТОП коментованих за тиждень

  • None found

Оголошення ТВ

  • Запрошуємо на роботу
    05.01.2023 | 16:23

    Державний спеціалізований санаторій «Батьківщина» (м. Трускавець) запрошує на роботу: – психологів, –  соціальних педагогів, – фахівців з соціальної роботи, – соціальних працівників з відповідною освітою на постійну роботу. Телефон: 097-584-23-76. (Переглядів 1 , 1 переглядів сьогодні) Також читайтеКозацька слобода “Раковець” запрошує на риболовлю (0)Запрошуємо вивчати англійську мову! (0)Потрібен викладач англійської мови! (0)Запрошуємо юних футболістів (0)

  • Запрошуємо вивчати англійську мову!
    26.08.2022 | 15:47

    Курси іноземних мов Ірини Ченцової запрошують дітей та дорослих вивчати англійську мову з використанням інноваційних методик та сучасних підручників провідних британських та американських видавництв. Ми пропонуємо заняття в групах (7-10 чоловік), індивідуальне та корпоративне навчання, підготовку до ЗНО та здачі екзаменів на міжнародні сертифікати (IELTS, TOEFIL), а також Експрес-курси   для   дорослих   (англійська   для   подорожей   та […]

  • Archive for Оголошення ТВ »

Архіви