Олег Ягоцький: «Важливо, щоб нарешті припинилися політичні ігрища, і оця руйнівна політична енергія перетворилася в мирну енергію будівництва та розвитку»

01.04.2014 | Filed under: Публікації

Наприкінці минулого тижня сесія Дрогобицької районної ради розглянула питання про визначення свого кандидата на посаду голови Дрогобицької райдержадміністрації.

Депутатський корпус розглянув запропоновані кандидатури та шляхом таємного голосування визначив найбільш рейтингового кандидата. Саме його ім’я одразу ж мало б бути подане на затвердження у Київ – так, як в цьому запевнила депутатів, громадськість і майданівців голова Львівскої ОДА Ірина Сех,

Отримавши 38 голосів депутатської підтримки, за наслідком голосування переміг кандидат від ВО «Батьківщина» Олег Ягоцький, якого підтримують також місцеві представники київського «Майдану». Осип Магур від ВО «Свобода» набрав 29 голосів, Володимир Ханас від Асоціації голів сільських і селищних рад Дрогобиччини – 16 голосів.

Ім’я кандидата-переможця, згідно з рішенням сесії Дрогобицької районної ради, запропоновано голові Львівської облдержадміністрації Ірині Сех для подання на затвердження в.о. Президента України О.Турчинову.

Днями ми поспілкувалися з Олегом Ягоцьким – аби зрозуміти, що після його офіційного призначення на цю посаду чекає на Дрогобицький район.

– Олеже Петровичу, у зв’язку з тим, що в районі вже довгий час фактично немає керівництва у виконавчій гілці влади, стан справ досить складний. З чого плануєте починати роботу?

– Давайте для початку розставимо акценти. Минулого тижня відбулася сесія районної ради, на якій депутати шляхом таємного голосування визначили найбільш рейтингового кандидата. Тепер цю кандидатуру голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех, як і обіцяла громадським активістам, має подати на затвердження в.о. Президента України. Втім, станом на початок тижня цього зроблено ще не було. В той же час, сьогодні стало відомо, що деякі обласні і районні депутати почали розгортати свої кулуарні ігри. В їх суть не вникав, мені, якщо відверто, це не цікаво. Політиканство – брудна справа. Сьогодні дійсно потрібно рятувати район, працювати над його економікою, соціальною сферою, а не розводити різні брудні ігрища. Це несерйозно, не по-чоловічому, і не за це стояв Майдан. Сподіваюся, що голос здорового глузду таки переможе і весь цей шум скоро вляжеться.

Щодо першочергових кроків, планую наступне: провести зустріч з активом всіх населених пунктів з обов’язковою участю депутатського корпусу, священиками, педагогічним та медичним середовищем, головами сільських рад, підприємцями з якими спільно на місцях узгодити шляхи розвитку населеного пункту, визначити нагальні потреби в районі Маю чітке бачення та буду працювати над тим, щоб створити в районі сприятливі умови для залучення нових інвестиційних проектів; розробити базу інвестиційних пропозицій; знайти шляхи щодо нарощення виробництва та збуту продукції; розглянути питання, щодо створення нових робочих місць.

Серед першочергових завдань: здійснити аналіз бюджету району та вжити заходів з наповнення і раціонального використання фінансових ресурсів. Також маємо мінімізувати бюрократичні перешкоди при видачі різного роду дозвільних документів, довідок, тощо.

Щодо організаційних питань. Переконаний, зараз слід оптимізувати чисельний склад апарату та структури РДА. Також серед основних завдань – сформувати потужну команду фахівців-однодумців, готових у кризовий час знаходити нові методи та підходи для вирішення питань і завдань, які стоять перед районом.

– Які пріоритети ставите перед собою та командою?

– Цей дороговказ в роботі має бути визначений вже найближчим часом через спільну роботу і консультації з районною радою, депутатським корпусом, активом місцевих громад, священиками, педагогічним та медичним середовищем, відділами та керівниками РДА. Результатом цієї спільної роботи в найкоротший термін має стати прийняття програми розвитку Дрогобицького району на 2014 рік, а також стратегічних напрацювань на подальшу перспективу. Давно на часі питання проведення моніторингу існуючих джерел збільшення бюджетних надходжень (ЛЕП, газопроводи, продуктопроводи і поклади нафти та супутніх продуктів).

Працювати, повірте, є над чим, оскільки наш район – глибоко дотаційний. В результаті, маємо те, що окрім видатків на оплату праці, енергоносії та підтримку сільгоспвиробника інші видатки практично відсутні.

Щодо перспективи розвитку району, вбачаю наступне: розвиток та промоцію рекреаційних зон, оскільки наш регіон – привабливого навколишнього середовища, культури, туризму та рекреації; активну участь в реалізації проектів асоціації органів місцевого самоврядування Дрогобиччини «Франковий край; залучення інвестицій (в т.ч. іноземних), заохочення до розвитку депресивних районів, створення умов не тільки для нарощування виробництва, але і розвитку підприємств з переробки сировини; забезпечення ринків збуту продукції; створення нових робочих місць; участь в програмах енергозбереження та інших загальнодержавних і міжнародних програмах; активізацію транскордонного співробітництва; роботу над забезпеченням мешканцям доступу до якісного медичного обслуговування, якісної освіти, спортивного дозвілля.

Обов’язково маємо працювати над залученням інвестицій в наявні відновні природні енергетичнi ресурси (гідроресурси – с.Довге), вітрові (наприклад, можемо використати досвід Перемишля), біоресурси (дрова, відходи переробки лісу і лісозаготівлі). Нарешті слід вирішити питання утилізації побутових відходів. Маємо також пропрацювати і вирішити питання створення підприємств із видобутку піщано-гравійної суміші, піску і т.п., та легалізації існуючого незаконного видобутку з одночасним зменшенням вартості ремонту доріг.

Є також ідея створення на Дрогобиччині умов для повного циклу із вирощування, збору, зберігання, переробки та реалізації сільськогосподарської продукції – з тим, щоб освоїти ринки курортних Трускавця, Східниці, Моршина.

Маємо звернути увагу, що наша територія багата покладами калійних солей, торфу, керамічної сировини для цегли, дахівки, кахелю. Дуже багато розвідано різноманітних мінеральних вод. Ресурси є. Зараз маємо закотити рукави і спільно «запрягтися» в важку, рутинну але вкрай необхідну роботу. Наш район має всі можливості для повноцінного розвитку. Важливо інше – щоб нарешті припинилися політичні ігрища, і оця руйнівна політична енергія перетворилася в мирну енергію будівництва та розвитку. Тоді все обов’язково буде добре.

Розмовляла Марія Кульчицька, МедіаДрогобиччина

(Переглядів 112 , 1 переглядів сьогодні)

About 

Błogosławieni którzy wprowadzają pokój, albowiem oni będą nazwani synami Bożymi.

Tags:

Газ на авто. Трускавець

Новини Трускавця та регіону

ТОП коментованих за тиждень

  • None found

Оголошення ТВ

  • Запрошуємо на роботу
    05.01.2023 | 16:23

    Державний спеціалізований санаторій «Батьківщина» (м. Трускавець) запрошує на роботу: – психологів, –  соціальних педагогів, – фахівців з соціальної роботи, – соціальних працівників з відповідною освітою на постійну роботу. Телефон: 097-584-23-76. (Переглядів 1 , 1 переглядів сьогодні) Також читайтеКозацька слобода “Раковець” запрошує на риболовлю (0)Запрошуємо вивчати англійську мову! (0)Потрібен викладач англійської мови! (0)Запрошуємо юних футболістів (0)

  • Запрошуємо вивчати англійську мову!
    26.08.2022 | 15:47

    Курси іноземних мов Ірини Ченцової запрошують дітей та дорослих вивчати англійську мову з використанням інноваційних методик та сучасних підручників провідних британських та американських видавництв. Ми пропонуємо заняття в групах (7-10 чоловік), індивідуальне та корпоративне навчання, підготовку до ЗНО та здачі екзаменів на міжнародні сертифікати (IELTS, TOEFIL), а також Експрес-курси   для   дорослих   (англійська   для   подорожей   та […]

  • Archive for Оголошення ТВ »

Архіви