Утворено інспекцію з благоустрою міста

16.01.2014 | Filed under: Публікації

У Трускавецькій міській раді утворено нову службу – інспекцію з питань благоустрою міста. Про потребу такої служби та її завдання ведемо розмову з її керівником Адамом Петровичем Ластовецьким.

– Адаме Петровичу, Вас призначили начальником новоствореної служби. Як Ви сприйняли цю подію? Чи виконуватиме одночасно обов’язки начальника відділу оборонної та мобілізаційної роботи, який Ви до цього часу очолювали?

– Звичайно, таке призначення для мене є приємним, водночас відповідальним, але не є несподіваним. Я очікував такого призначення на цю посаду, бо уже більше півроку за розпорядженням міського голови я очолював постійно діючу комісію з благоустрою. Водночас виконував свою основну роботу на посаді начальника відділу оборонної та мобілізаційної роботи. На сесії було затверджено нову структуру міської ради. Тоді ж і створили інспекцію з питань благоустрою міста, керівником якої мене і призначили. Обов`язки начальника відділу тепер виконуватиме колишній командир частини з надзвичайних ситуацій Роман Михайлович Артимович.

– Чим викликана потреба у такій службі?

– Сказати, що в місті не підтримувався належний благоустрій, не можна. Траплялися випадки, коли потрібно було вказувати відповідним керівникам на факти безпорядку та вимагати усунення недоліків. До речі, наскільки мені відомо, про такі речі Ви особисто писали у своїй газеті. Наше завдання – здійснювати постійний контроль за станом благоустрою в місті, вимагати від керівників підприємств, установ, власників господарств підтримувати належний порядок і вчасно усувати наявні недоліки. Словом, треба добиватися того, аби наше місто відповідало усім вимогам курорту європейського рівня.

– Чи матимете право вживати якісь адміністративні санкції до порушників благоустрою?

– Так. Наша служба діятиме згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення. Ми надаватимемо приписи тим, хто допускає порушення в цьому питанні, складатимемо акти про притягнення до адміністративної відповідальності у виді штрафів.

– Скільки працівників буде залучено до цієї служби?

– В інспекції працюватиме п`ять працівників. Чотири з них контролюватимуть стан благоустрою у своїх мікрорайонах, яких у місті чотири. Крім того дві оперативні групи, створені з тих же працівників, час від часу здійснюватимуть комплексні перевірки і вивчатимуть стан благоустрою в тому чи іншому мікрорайоні міста.

– Де знаходитиметься Ваш офіс?

– У приміщенні на вулиці Бориславській, 1. Телефон: 5-13-81.

– Контроль за станом благоустрою – це зрозуміло. Та гадаю, Ви уже визначили якісь основні напрямки роботи, які здійснюватиме Ваша служба?

– Таких напрямків буде три. Перше – оперативне реагування на порушення правил благоустрою на господарюючих об’єктах міста. Друге – відпрацювання об’єктів благоустрою. Тобто, вивчення стану порядку на вулицях, біля пам’ятників, у паркових зонах міста, тощо. І третє – здійснення заходів з питань покращення благоустрою в місті. Йдеться про те, що ми вчасно і достовірно інформуватимемо населення про стан благоустрою, залучатимемо до цієї роботи громадськість міста, організовуватимемо конкурси та інші заходи з питань покращення стану порядку в місті.

– І з чого Ви почали свою діяльність на новому поприщі?

– З організаційних питань. Тобто, з ознайомленням та вивченням законодавства, яке стосується питань благоустрою, узгодження положення про інспекцію, уточнення посадових інструкцій інспекторів, облаштування офісних приміщень.

 – Дякую, бажаю Вам і Вашій службі успіхів у роботі.

Розмову вів Андрій Говіщак, газета «Франкова криниця Підгір`я»

(Переглядів 458 , 1 переглядів сьогодні)

About 

Błogosławieni którzy wprowadzają pokój, albowiem oni będą nazwani synami Bożymi.

Tags:

Газ на авто. Трускавець

Новини Трускавця та регіону

ТОП коментованих за тиждень

  • None found

Оголошення ТВ

  • Запрошуємо на роботу
    05.01.2023 | 16:23

    Державний спеціалізований санаторій «Батьківщина» (м. Трускавець) запрошує на роботу: – психологів, –  соціальних педагогів, – фахівців з соціальної роботи, – соціальних працівників з відповідною освітою на постійну роботу. Телефон: 097-584-23-76. (Переглядів 1 , 1 переглядів сьогодні) Також читайтеКозацька слобода “Раковець” запрошує на риболовлю (0)Запрошуємо вивчати англійську мову! (0)Потрібен викладач англійської мови! (0)Запрошуємо юних футболістів (0)

  • Запрошуємо вивчати англійську мову!
    26.08.2022 | 15:47

    Курси іноземних мов Ірини Ченцової запрошують дітей та дорослих вивчати англійську мову з використанням інноваційних методик та сучасних підручників провідних британських та американських видавництв. Ми пропонуємо заняття в групах (7-10 чоловік), індивідуальне та корпоративне навчання, підготовку до ЗНО та здачі екзаменів на міжнародні сертифікати (IELTS, TOEFIL), а також Експрес-курси   для   дорослих   (англійська   для   подорожей   та […]

  • Archive for Оголошення ТВ »

Архіви