П’ять років тому, 27 квітня 2011 року, у Трускавці відбулося відкриття нового ресторану.
Багато перехожих (як гостей курорту, так і мешканців Трускавця) зупиняються біля входу в «Дворик Лева» і милуються красою, створеною вмілими будівничими під пильним оком дизайнера Любові Михайлів. У вічі кидається те, наскільки зі смаком та любов’ю творився цей куточок, який гостинно чекає на відвідувачів. Всюди – натуральні матеріали, пастельні кольори, шляхетність, краса, оптимальне поєднання автентики та сучасності. Увійшовши у символічну вхідну браму, враз опиняєшся в світі естетичної довершеності, гармонії та немов стаєш іншою людиною – кращою, світлішою, досконалішою. Само собою зрозуміло, що в такій обстановці і страви смакують краще, і настрій не просто піднімається, а залишається чудовим протягом ще тривалого часу.
Про високу марку «Дворика Лева», таємниці приготування смачної піци, а також про те, чи святкуватиме «Дворик Лева» свій ювілей, спілкуємося з адміністратором ресторану Світланою Гриник.
– Пані Світлано, «Дворик Лева» можна назвати візиткою міста. Чи не важко тримати високу марку якості, дизайну, довіри клієнтів?
– Це робота над собою, самодисципліна, дисципліна. Кожен, хто в нас працює, хоче пишатися своїм закладом і пишається ним.
Хочеться, щоб все було якнайкраще, щоб люди потім сказали: «Вау! Як в них класно!». І тоді стає радісно, що і я там працюю, і я там вклав частинку своєї праці, частинку своєї душі…
– «Дворик Лева» – це не лише смачно, але і комфортно, приємно, затишно. Тут грає хороша музика, так і хочеться зайти й посидіти за столиком…
– У нас фактично з самих початків співає пані Уляна Бондарчук. Вона дуже гарно та вишукано робить музичне оформлення, являється, так би мовити, квіткою наших вечорів. Багато гостей приходить, щоб послухати саме її.
Пані Уляна запрошує своїх музикантів-друзів, приходять і грають саксофоністи, скрипалі, буває, що й ми когось запрошуємо. Звичайно, не кожного разу, переважно на свята, чи коли в нас відзначають уродини, хрестини, весілля, чи коли наші гості бажають інструментальної музики…
– Чи відрізняються ціни піцерії від цін ресторану? Бо я так розумію, що в ресторані ціни вищі… Ну, і чи є якась система знижок?
– Ні, ціни зовсім не відрізняються. В нас навіть меню однакове. І музичне оформлення в нас безкоштовне вже досить довгий період, що, напевно, сильно відрізняє нас від інших ресторанів Трускавця.
У нас немає різниці, де Ви сидите – у піцерії чи в ресторані. Ви можете скуштувати страви на терасі піцерії, насолоджуючись вечірньою літньою прохолодою, і прийти в ресторан просто потанцювати та послухати гарну музику.
На піцерії створені умови більше для молоді, вболівальників футболу, сімей з дітьми.
А ресторан – це романтична обстановка для закоханих, чудове місце для того, щоб зробити пропозицію, що в нас відбувалося неодноразово, а також гарно забавитися з дружньою компанією чи просто приємно провести час…
Наші гості маючи чек на тисячу гривень отримують картку постійного гостя, яка дає право на знижку. Картка постійного гостя діє на цілу мережу ресторанів «Сузір`я Лева», куди входять ресторан-піцерія «Дворик Лева», арт-ресторан «Я і Ти» та етно-ресторан «Гражда».
Картка є іменною і в подальшому гість завжди може отримати знижку.
– Піцерія – це зрозуміло, піца. Хороша піца. Які види піци у вас є і які таємниці її приготування?
– Видів піци у нас дуже багато. Якщо спрощено, то їх можна розділити на чотири групи – це, перш за все, м`ясна, адже українці люблять ситно поїсти, також сирна (з різних видів сиру), з морепродуктами і овочева – для вегетаріанців, дітей, осіб, які дотримуються дієти, чи для тих, хто постить.
Щодо таємниць смачної піци, то дуже велике значення має італійська мука. Вона дає інші властивості для тіста та смакові якості. Тісто розкатується тоненько і чудово пропікається.
Звичайно, впливає на смак використання нашого фірмового соусу для піци, італійських м`ясних та сирних продуктів, а також сучасного обладнання. Піца печеться на дровах, що незаперечно є візитівкою нашого закладу та додає особливого смаку нашій піці.
– А що можете запропонувати клієнтам окрім піци?
– Кожен знайде чим поласувати. У нас є рибні, м`ясні страви. З риби можемо запропонувати шашлики, стейки, цілу рибу на мангалі, заливну чи фаршировану рибу, особливо на якісь свята. З м`ясних страв пропонуємо кілька видів шашликів, люля-кебаб, медальйони, качині лапки конфі, стейки, паштети, запечені качки – вибір досить великий.
Від моменту відкриття ресторану ми спеціалізуємося на середземноморській, українській та східній кухнях. Кожного кварталу стараємося вводити щось нове. Світ іде вперед, щодня у світовій кулінарії з’являються нові страви, тож ідемо в ногу з часом. Пропонуємо цікаве, смачненьке, чим можна заохочувати наших гостей.
Щодо десертів, то ми вирішили не розпилюватися, а вдосконалювати найулюбленіші десерти, які дуже подобаються нашим гостям. За ці п’ять років ми зауважили, що люди найчастіше замовляють лимонний торт, вишнево-шоколадний торт, надзвичайно популярний тірамісу – італійський десерт. Наші гості дуже полюбляють гарячий штрудель, який подається з морозивом – це таке оригінальне поєднання гарячого й холодного, солодкого і кисленького. Недавно ми ввели в меню десерт «Шоколадний фондан». Ну і, звичайно, різні види морозива та сорбети власного виробництва.
– Сорбет – це заморожений сік?
– Не зовсім так. Ягода тушкується з сиропом, протирається і все це заморожується. Тобто, не просто витискається сік, а додається і м’якоть також. Все це перемелюється, заморожується, ще раз перемелюється, що і надає сорбету властиві йому такі дуже-дуже дрібненькі гранули.
– Пані Світлано, «Дворику Лева» в кінці квітня виповнюється 5 років. Чи плануєте відзначати цей перший ювілей?
– Плануємо. Але оскільки 27 квітня припадає на Страсний тиждень, то ми переносимо святкування на перші числа травня.
Ювілей почнемо відзначати сьомого травня, у суботу – із дитячого святкування. В нас була дуже гарна традиція, якщо пам’ятаєте, ми робили дитячі свята по неділях – з аніматорами, пригощаннями. Тож вирішили перш за все для дітей, що в нас теж є день народження, нам п’ять років, перша кругла дата…
Потім ми хотіли б запросити наших постійних гостей, які нас не забувають, приходять до нас частенько – для них буде зарезервовано столики. Ввечері у нас в гостях виступатиме Олександр Павлік.
Готуємо сюрпризи, гарантуємо гарний настрій та чудову атмосферу, будемо частувати святковим тортом, так що приходьте! Запрошуємо трускавчан та гостей нашого міста-курорту на перший ювілей «Дворика Лева»!
Спілкувався Володимир Ключак
ТОП коментованих за тиждень