Українська народна кухня, як і кулінарії багатьох народів світу, є явищем унікальним і неповторним. Вона, міцно вбудована в комплекс європейської системи харчування, почасти увібрала в себе і деякі традиції кухні азіатських народів. Адже народи не існують ізольовано, вони спілкуються, даючи одне одному кращі здобутки національних культур. І все ж у кожного з народів, незважаючи на певну схожість страв, віками створювався власний комплекс харчування, що ґрунтувався на традиційних смаках.
22 вересня в центральній міській бібліотеці Трускавця провідним бібліотекарем юнацької кафедри Пфайфер О.Т. було проведено майстер-клас «Смачний день у бібліотеці». На сьогодні найпопулярнішою закускою на різних заходах та домашніх святах вважають канапку. Готувати канапку – процес творчий, близький до мистецтва. Оформляти їх можна дуже красиво і вишукано. Про це почули учениці 9-А класу Трускавецької ЗСШ №1. Сподіваємося, почуте і побачене знадобиться дівчаткам у майбутньому. Бібліотекар запропонувала присутнім взяти участь у приготуванні закусочних різнокольорових канапок.
Готові, власноруч приготовлені канапки учасники заходу мали змогу скуштувати. Було оформлено також яскраву книжкову виставку «Кулінарні фантазії», з якою з цікавістю ознайомились присутні.
Підготувала Олександра Пфайфер, провідний бібліотекар юнацької кафедри Трускавецької ЦБС
ТОП коментованих за тиждень