Останніми роками в Трускавці відкрилося багато готелів, віл та закладів харчування з красивими та гучними іноземними назвами. Та при ближчому розгляді багато з них виявляються звичайними совковими колгоспами або «потемкінськими селами», в яких за красивою вивіскою криється примітивна захланність, бажання вкласти гривню, а отримати тисячу, дуля в кишені та глибока зневага до клієнта. В таких закладах зазвичай серйозна і набундючена охорона – щоб не випустити правду і, не дай Бог, не впустити свіже повітря та Ольгу Фреймут. А потім дивуються, чому темно у вікнах готелів та немає людей в ресторанах…
Та хочеться розказати не про це. А про приклад доброго європейського господарювання, який уже два роки демонструє ресторан-піцерія «Dolce Vita», що відкрився у 2011 році за адресою вул. Героїв УПА,11 (під центральною поштою). Dolce vita – з італійської означає «солодке життя». Мала честь і радість побувати в Італії, і відчула, що для щирих емоційних італійців «солодке життя» – це не просто слова, а, можна сказати, фразеологізм-символ. Вони справді величезні солодкоїжки, – жінки, діти і дорослі чоловіки дуже полюбляють солодке – круасани, панетони та різноманітні млинці з солодкими начинками. Звідси ніби і з’являється у них відчуття-впевненість, що кожна людина народжується бути щасливою і вартує солодкого, а не гіркого-соленого життя. Для цього вони починають з себе – кожного гостя кав’ярні зустрічають з усмішкою та неодмінним «Чао!» та намагаються всіляко допомогти. В Італії мами подорожують з тримісячними дітьми, тому, що в кафе на них не дивляться з осудом – чого прийшла, тут курять – а зустрінуть, наче куми, підігріють суміш, поріжуть банан, допоможуть змінити слюнявчик та памперс.
Саме за такими високими стандартами працює острівець Італії в Трускавці – ресторан-піцерія «Dolce Vita». І справа навіть не у 30 видах справжньої італійської піци, пасті та 16 видах морозива, яке готується власноруч з натуральних продуктів та фруктів, в залежності від сезону. Справа в команді, ставленні до всіх гостей, як до найповажніших та найбажаніших. І це дає свій результат – в «Dolce Vita» завжди є люди, в теплу пору заповнений і весь літній майданчик. Тому, що, як казали викладачі університету, перші пів року ти працюєш на авторитет, а потім авторитет на тебе. В «Dolce Vita» повертаються – побувавши один раз, приходять ще і ще раз, з друзями та дітьми. Для наймолодших тут обладнана проста і надійна, так схожа на домашню, дитяча кімната, і прийшовши з батьками на День народження, діти тут ніколи не сумують та не відчувають себе зайвими та покинутими.
Та й дорослим насправді дуже потрібна увага, посмішка та добре слово, на які такі щедрі привітні офіціантки піцерії. Справжні італійські страви спершу готували справжні італійські кухарі, та тепер досвід передано, всі тонкощі італійської кухні освоїли наші фахівці, а механізм дарування солодкого життя всім бажаючим справно функціонує.
Іра Циган, газета «Франкова криниця Підгір’я»
ТОП коментованих за тиждень