Чи буде чесним рух «Чесно» в Дрогобичі?

30.07.2012 | Filed under: Акценти

У неділю, 28 липня, в Дрогобичі відбулася презентація руху “Чесно”, який набирає обертів в Україні. 

Про принципи його роботи розповів координатор дрогобицького відділення “Чесно”, відомий громадський діяч Святослав Сурма.

Як відомо, активісти цього громадянського руху розробили для діючих народних депутатів України й кандидатів на цей мандат критерії доброчесності, серед яких – відсутність фактів порушень прав і свобод людини, незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців, непричетність до корупційних дій, прозорість задекларованих доходів та майна та їх відповідність способу життя й інші.

На зустрічі виступив один з координаторів руху “Чесно” Олег Рибачук, який свого часу був керівником Секретаріату (нинішній аналог Адміністрації президента) за Віктора Ющенка і віце-прем’єр-міністром в уряді Юлії Тимошенко. Він зазначив, що Дрогобич – єдине місто в Україні, не обласний центр, в якому створений осередок руху “Чесно”, а наприкінці зустрічі визнав, що такого рівня дискусії, як у Дрогобичі, давно не бачив і не чув.

За словами Олега Рибачука, діяльність руху “Чесно” значною мірою є суб’єктивною, адже в ньому працюють різні люди. “Але чим більше суб’єктивних поглядів, – підкреслив він, – тим більш об’єктивна картина”.

Олег Борисович вважає, що з люстрацією ми запізнились, але в якійсь мірі діяльність руху “Чесно” спонукатиме політиків бути більш відповідальними й реально оцінювати свої шанси в передвиборчій кампанії. Дехто, можливо, й взагалі зніме свою кандидатуру.

На зустрічі з вуст деяких учасників прозвучали закиди на адресу руху “Чесно”. Так, лідер дрогобицької “Батьківщини” Роман Москаль сказав, що деякі з учасників місцевого “Чесно” лобіюють інтереси одного з претендентів у кандидати в народні депутати України, проте назвати конкретні прізвища відмовився.

На моє запитання, чи вноситиме рух “Чесно” корективи в свою діяльність після суперечки в прямому ефірі в передачі “Політклуб” Віталія Портнікова телеканалу ТВі між відомим журналістом Мустафою Найємом і не менш відомим політиком Олесем Донієм, який не пройшов через фільтр критеріїв доброчесності, – Олег Рибачук відповів, що ставлення до всіх має бути однаковим. При цьому не має значення, чи ти регіонал, чи є представником національно-демократичних сил. “Патріот – це не лише той, хто любить Україну, а й той, хто не краде”, – підкреслив він.

Діяльність руху “Чесно” не припиниться з виборами до Верховної Ради України, адже попереду вибори до місцевих рад і вибори президента.

Анатолій Власюк

(Переглядів 64 , 1 переглядів сьогодні)

About 

Błogosławieni którzy wprowadzają pokój, albowiem oni będą nazwani synami Bożymi.

Tags:

Газ на авто. Трускавець

Новини Трускавця та регіону

ТОП коментованих за тиждень

  • None found

Оголошення ТВ

  • Запрошуємо на роботу
    05.01.2023 | 16:23

    Державний спеціалізований санаторій «Батьківщина» (м. Трускавець) запрошує на роботу: – психологів, –  соціальних педагогів, – фахівців з соціальної роботи, – соціальних працівників з відповідною освітою на постійну роботу. Телефон: 097-584-23-76. (Переглядів 1 , 1 переглядів сьогодні) Також читайтеКозацька слобода “Раковець” запрошує на риболовлю (0)Запрошуємо вивчати англійську мову! (0)Потрібен викладач англійської мови! (0)Запрошуємо юних футболістів (0)

  • Запрошуємо вивчати англійську мову!
    26.08.2022 | 15:47

    Курси іноземних мов Ірини Ченцової запрошують дітей та дорослих вивчати англійську мову з використанням інноваційних методик та сучасних підручників провідних британських та американських видавництв. Ми пропонуємо заняття в групах (7-10 чоловік), індивідуальне та корпоративне навчання, підготовку до ЗНО та здачі екзаменів на міжнародні сертифікати (IELTS, TOEFIL), а також Експрес-курси   для   дорослих   (англійська   для   подорожей   та […]

  • Archive for Оголошення ТВ »

Архіви