Щоб Стебник не був пасинком

09.11.2012 | Filed under: Публікації

/Інтерв’ю з міським головою Стебника Василем Пецюхом/

Василь Федорович Пецюх головує у Стебнику вже другу каденцію. Прийняв господарку міста з чималими проблемами, які хвилюють кожного мешканця. Про найважливіші з них ми нещодавно з ним поспілкувалися.

– Василю Федоровичу, будь ласка, кілька слів про себе та свою родину.

– Якщо коротко, то я народився на Дрогобиччині. Закінчив політехнічний університет. Одружений, з дружиною виховуємо двох синів. Батьків моїх, на жаль, уже немає на цьому світі.

Маю досвід трудової діяльності на Дрогобицькому заводі автомобільних кранів. Від 1990 року почав працювати в органах влади Стебника: керуючим справами виконкому, заступником міського голови, згодом громада обрала мене міським головою.

– Щось змінилося у Вашій стратегії керівництва під час другої каденції?

– Ні. Але змінилося бачення певних проблем та шляхів їхнього розв’язання.

– Чи задоволені Ви роботою своєї теперішньої команди?

– Так, цілком.

– Що вдалося зробити за цей період?

– Було багато роботи. До досягнень можна віднести те, що ми зрушили з мертвої точки ремонт доріг у Стебнику. Попри скрутну фінансову ситуацію, відремонтували вулицю Трускавецьку, яка веде до курорту і була у вкрай поганому стані. Зроблений ремонт на вулиці А.Шептицького (напрямок на Уличне та Доброгостів). Займаємося ремонтом вулиці П.Куліша. Щоб місто стало чистішим, придбали ще один сміттєвоз.

– Ви зараз активно пропагуєте ідею присвоєння Стебнику статусу міста обласного значення…

– Так. Про це говориться вже давно. Але нарешті зроблені конкретні кроки. Є позитивне рішення Стебницької та Дрогобицької міських рад. Також це питання обговорювали на засіданні комісії Львівської обласної ради, яка порадила провести нам референдум щодо надання Стебнику статусу міста обласного значення. Сподіваємося, він незабаром відбудеться.

– Припустимо, що Стебник відокремили від Дрогобича і він став самостійним містом. Якими будуть Ваші найперші дії як міського голови?

– Насамперед – організувати служби, зокрема виконавчого органу, щоб забезпечити необхідні функції міста обласного значення. Ми вже маємо певні розрахунки. Звичайно, це не будуть такі великі штати, як у Дрогобичі. Але кількість робочих місць, думаю, збільшиться десь утричі.

– Чому у Стебнику багато занедбаних будівель, які не прикрашають місто?

– Якщо Ви маєте на увазі готель, то його ремонт наближається до завершення. Будівлі на вулицях Л.Курбаса та М.Грушевського перебувають у приватній власності. А будинок, що на вул.А.Мельник,4а, ми бережемо для розміщення виконавчих служб, якщо Стебник таки здобуде статус міста обласного значення.

– А що за новобудова виростає на вулиці Калнишевського,2?

– Це будуть крамнички.

– Чи надають місту допомогу приватні підприємства?

– Так. Завдяки їм до бюджету долучається 370 тисяч гривень, які використовуємо на прибирання доріг, підстригання кущів, вуличне освітлення, косіння трави, встановлення урн для сміття тощо.

– Що, на Вашу думку, насамперед привертає увагу гостей міста?

– Гадаю, центральна частина. У цьому році ми запланували реставрацію пам’ятника Т.Шевченкові. Наступного року плануємо відремонтувати фасад будинку на вулиці М.Грушевського,6.

– Над вирішенням яких важливих проблем плануєте працювати в найближчому майбутньому?

– Вирішити питання присвоєння Стебнику статусу міста обласного значення. Знайти інвестора для відродження ДГХП «Полімінерал», що дасть змогу погасити борги попередніх років та посприяє створенню значної кількості робочих місць.

Марічка Драбич, газета «Галицька зоря»

(Переглядів 115 , 1 переглядів сьогодні)

About 

Błogosławieni którzy wprowadzają pokój, albowiem oni będą nazwani synami Bożymi.

Tags:

Газ на авто. Трускавець

Новини Трускавця та регіону

ТОП коментованих за тиждень

  • None found

Оголошення ТВ

  • Запрошуємо на роботу
    05.01.2023 | 16:23

    Державний спеціалізований санаторій «Батьківщина» (м. Трускавець) запрошує на роботу: – психологів, –  соціальних педагогів, – фахівців з соціальної роботи, – соціальних працівників з відповідною освітою на постійну роботу. Телефон: 097-584-23-76. (Переглядів 1 , 1 переглядів сьогодні) Також читайтеКозацька слобода “Раковець” запрошує на риболовлю (0)Запрошуємо вивчати англійську мову! (0)Потрібен викладач англійської мови! (0)Запрошуємо юних футболістів (0)

  • Запрошуємо вивчати англійську мову!
    26.08.2022 | 15:47

    Курси іноземних мов Ірини Ченцової запрошують дітей та дорослих вивчати англійську мову з використанням інноваційних методик та сучасних підручників провідних британських та американських видавництв. Ми пропонуємо заняття в групах (7-10 чоловік), індивідуальне та корпоративне навчання, підготовку до ЗНО та здачі екзаменів на міжнародні сертифікати (IELTS, TOEFIL), а також Експрес-курси   для   дорослих   (англійська   для   подорожей   та […]

  • Archive for Оголошення ТВ »

Архіви