На струнах бабиного літа…

04.11.2013 | Filed under: Публікації

…На струнах бабиного літа в музей міста-курорту Трускавця завітали живописні роботи нашого краянина, уродженця села Меденичі, що на Дрогобиччині, художника Степана Пісьо. Митець називає себе архітектором… і не тільки тому, що отримав диплом архітектора в Львівському державному сільськогосподарському інституті, але напевно ще й тому, що однією з головних художніх ліній митця є архітектурні ансамблі Львівщини на фоні живописної природи чудесного Прикарпаття.

Під час навчання в інституті доля звела Степана з досвідченим педагогом, Заслуженим художником України Мар’яном Тарнавським, який знайомив своїх учнів з творчістю українських майстрів пейзажистів: Іваном Трушем, Антоном Монастирським, Сергієм Васильківським та іншими, і тим самим закладав у молодій творчій натурі основи любові й відображення краси рідного краю на живописних полотнах.

Професор кафедри історії та теорії мистецтва ЛНАМ др. Ярослав Кравченко високо оцінює творчість митця та його вклад техніку реалістичного живопису. «За допомогою світлових нюансів та віртуозних тональних співвідношень, що акумулюють душевний стан автора, його переживання, уміння правдиво й натурально передати класичне відтворення пейзажу, витонченістю письма у ніжних тонах, показує середовище, в якому багато повітря і світла» – пише мистецтвознавець п. Кравченко – «…бо мало побачити, чи вміти побачити сонячне або місячне світло на воді, деревах, травах, квітах, храмах, хатах, полях, потрібно його відчути, пережити серцем і душею. Але цього також замало, потрібно його полюбити, полюбити вічний Господній дар життя, частинкою якого є природа Карпат, Галичини чи Волині….»

Слова Великого Каменяра Івана Франка – «…правдиво відтворюйте життя народу.., галицько-руські хати, вигони, толоки, дороги, мости, поля.., і тільки тоді Ви будете йому близькими й зрозумілими..” – стали для художника Степана Пісьо творчим кредо.

Виставка живопису триватиме до кінця листопада, отож усіх охочих радо запрошуємо до музею міста-курорту Трускавця, помилуватися та відчути насолоду справжнього мистецтва.

Галина Коваль, директор музею міста-курорту Трускавця

(Переглядів 287 , 1 переглядів сьогодні)

About 

Błogosławieni którzy wprowadzają pokój, albowiem oni będą nazwani synami Bożymi.

Tags:

Газ на авто. Трускавець

Новини Трускавця та регіону

ТОП коментованих за тиждень

  • None found

Оголошення ТВ

  • Запрошуємо на роботу
    05.01.2023 | 16:23

    Державний спеціалізований санаторій «Батьківщина» (м. Трускавець) запрошує на роботу: – психологів, –  соціальних педагогів, – фахівців з соціальної роботи, – соціальних працівників з відповідною освітою на постійну роботу. Телефон: 097-584-23-76. (Переглядів 1 , 1 переглядів сьогодні) Також читайтеКозацька слобода “Раковець” запрошує на риболовлю (0)Запрошуємо вивчати англійську мову! (0)Потрібен викладач англійської мови! (0)Запрошуємо юних футболістів (0)

  • Запрошуємо вивчати англійську мову!
    26.08.2022 | 15:47

    Курси іноземних мов Ірини Ченцової запрошують дітей та дорослих вивчати англійську мову з використанням інноваційних методик та сучасних підручників провідних британських та американських видавництв. Ми пропонуємо заняття в групах (7-10 чоловік), індивідуальне та корпоративне навчання, підготовку до ЗНО та здачі екзаменів на міжнародні сертифікати (IELTS, TOEFIL), а також Експрес-курси   для   дорослих   (англійська   для   подорожей   та […]

  • Archive for Оголошення ТВ »

Архіви