Новий етап децентралізації

05.12.2018 | Filed under: Публікації

Прем‘єр-міністр України Володимир Гройсман оголосив новий етап реформи децентралізації, який дає поштовх для розвитку України.

Реформа децентралізації – найуспішніша реформа в Україні. І так вважають не тільки авторитетні міжнародні експерти, а й жителі громад, які відчули на собі всі переваги децентралізації. Але є ризики для найважливішої реформи країни – її треба зробити незворотньою і завершити об‘єднання громад до 2020 року.

Сьогодні на Форумі місцевого самоврядування Володимир Гройсман представив новий етап децентралізації, який зміцнить місцеве самоврядування і дасть поштовх для подальшого розвитку України.

Для цього треба затвердити новий адміністративно-територіальний устрій, збалансувати фінансові ресурси і повноваження громад і законодавчо закріпити права і можливості об‘єднаних громад. Нові місцеві вибори у 2020 році мають пройти вже на новій прогресивній адміністративно-територіальній основі.

Основні кроки нового етапу децентралізації

– Завершити створення ОТГ до червня 2020 року. Ресурси місцевого самоврядування будуть відповідати їх повноваженням.

– Ефективна система адмінтерустрою – трирівнева: громада, район, регіон (АРК; 24 області; міста Київ, Севастополь; ~ 100 районів; ~1600-1800 громад).

– Зміни до Конституції, які закріплять права місцевого самоврядування. Інститут префектів, який представляє державну владу в регіонах.

– Наступні місцеві вибори у 2020 році мають пройти на новій адміністративно-територіальній основі.

 Володимир Гройсман, Прем’єр-міністр України: «Система, яка створена сьогодні, – ефективна з точки зору нової якості послуг на території громад. Люди підтримують реформу. Потрібно працювати над незворотністю перетворень, не забуваючи про посилення відповідальності влади на місцях і про контроль процесів, що відбувається.

Треба захищати реформу. Конституція дає такий захист, дає поштовх створення можливостей розвитку кожної громади. Ми пройшли 5 років реформи успішно, і наступні роки мають стати ривком розвитку регіональної економіки і покращання життя людей».

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

(Переглядів 247 , 1 переглядів сьогодні)

About 

Błogosławieni którzy wprowadzają pokój, albowiem oni będą nazwani synami Bożymi.

Tags:

Газ на авто. Трускавець

Новини Трускавця та регіону

ТОП коментованих за тиждень

  • None found

Оголошення ТВ

  • Запрошуємо на роботу
    05.01.2023 | 16:23

    Державний спеціалізований санаторій «Батьківщина» (м. Трускавець) запрошує на роботу: – психологів, –  соціальних педагогів, – фахівців з соціальної роботи, – соціальних працівників з відповідною освітою на постійну роботу. Телефон: 097-584-23-76. (Переглядів 1 , 1 переглядів сьогодні) Також читайтеКозацька слобода “Раковець” запрошує на риболовлю (0)Запрошуємо вивчати англійську мову! (0)Потрібен викладач англійської мови! (0)Запрошуємо юних футболістів (0)

  • Запрошуємо вивчати англійську мову!
    26.08.2022 | 15:47

    Курси іноземних мов Ірини Ченцової запрошують дітей та дорослих вивчати англійську мову з використанням інноваційних методик та сучасних підручників провідних британських та американських видавництв. Ми пропонуємо заняття в групах (7-10 чоловік), індивідуальне та корпоративне навчання, підготовку до ЗНО та здачі екзаменів на міжнародні сертифікати (IELTS, TOEFIL), а також Експрес-курси   для   дорослих   (англійська   для   подорожей   та […]

  • Archive for Оголошення ТВ »

Архіви