Трускавець вшанував свого земляка-Героя Різняка-Макомацького

13.03.2020 | Filed under: Новини

12 березня виповнилася 99-та річниця від дня народження Почесного громадянина Трускавця, референта Служби безпеки Дрогобицького надрайонного проводу ОУН Романа Різняка (псевдо Макомацький).

Вшанувати земляка-Героя в день його народження в музеї історії міста зібралися небайдужі мешканці Трускавця. Генеральний директор Трускавецького Міжнародного кінофестивалю «Корона Карпат», депутат Трускавецької міської ради Олег Карпин та режисер Борис Савченко розповіли про плани створити художній фільм про Різняка-Макомацького. В дискусії щодо концепції майбутнього фільму взяли активну участь директорка музею Галина Коваль, краєзнавці Ігор Ліщинський, Микола Іваник, режисери Тарас Варивода, Олег Бачинський, громадські діячі з Трускавця.

Завершенням вшанування пам`яті Романа Різняка-Макомацького стало спільне покладання квітів до пам`ятника Героєві.

Більше інформації про постать Романа Різняка-Макомацького – тут.

Фото Ірини Бердаль-Шевчик

(Переглядів 1 , 1 переглядів сьогодні)

About 

Błogosławieni którzy wprowadzają pokój, albowiem oni będą nazwani synami Bożymi.

Tags:

Газ на авто. Трускавець

Новини Трускавця та регіону

ТОП коментованих за тиждень

  • None found

Оголошення ТВ

  • Запрошуємо на роботу
    05.01.2023 | 16:23

    Державний спеціалізований санаторій «Батьківщина» (м. Трускавець) запрошує на роботу: – психологів, –  соціальних педагогів, – фахівців з соціальної роботи, – соціальних працівників з відповідною освітою на постійну роботу. Телефон: 097-584-23-76. (Переглядів 1 , 1 переглядів сьогодні) Також читайтеКозацька слобода “Раковець” запрошує на риболовлю (0)Запрошуємо вивчати англійську мову! (0)Потрібен викладач англійської мови! (0)Запрошуємо юних футболістів (0)

  • Запрошуємо вивчати англійську мову!
    26.08.2022 | 15:47

    Курси іноземних мов Ірини Ченцової запрошують дітей та дорослих вивчати англійську мову з використанням інноваційних методик та сучасних підручників провідних британських та американських видавництв. Ми пропонуємо заняття в групах (7-10 чоловік), індивідуальне та корпоративне навчання, підготовку до ЗНО та здачі екзаменів на міжнародні сертифікати (IELTS, TOEFIL), а також Експрес-курси   для   дорослих   (англійська   для   подорожей   та […]

  • Archive for Оголошення ТВ »

Архіви