2010: що запам’яталося…

22.12.2010 | Filed under: Некатегоризовано

Минає 2010 рік… Завжди в кінці року старого чи на початку нового маємо звичку робити невеличкий аналіз: що, як, де, коли. Непростий час виборів Президента України та виборів місцевих, для одних він став роком великого розчарування, для інших – роком надії на зміни та краще життя. А втім завжди надії на зміни та краще залишаються, інакше не може й бути. Багато з того, що було, варто просто викинути на сміття, з чогось варто зробити певні висновки, а є й таке, що з року в рік варто проносити зі собою – людяність, доброту, порядність, чесність. Якщо інші це гублять, то не треба бути як інші…

Січень. Місяць фестивалів для Трускавця. З 3 по 6 число – «Яскрава країна в Трускавці», 10 – «Ой радуйся, земле», з 10 по 15 – Міжнародний фестиваль телевізійних фільмів «Корона Карпат». Незвичні для святкової пори вибори Президента 17 січня (перший тур). А на рівні місцевому – початок епопеї листування між Русланом Козиром та Левом Грицаком щодо пам’ятника Бандері, відкриття 22 січня Льодового катка на тенісних кортах і феєричне дійство «Красуня Прикарпаття» 23 числа.

Лютий. Загострення інформаційних воєн. Найбільше нападок (взаємних) зі сторони газети Р. Козира та ЗМІ Л. Грицака. А ще міська рада минулого п’ятого скликання ухвалила звернення до Ющенка – подяку за присвоєння Бандері статусу Героя (2 лютого). Колектив «Золоті діти» від школи мистецтв отримав свій сайт, а 18 числа місто потрясла чутка зухвалого пограбування листоноші. В кінці місяця – духовне піднесення, до Трускавця (до трьох церков) було привезено чудотворний образ Розп’яття Ісуса Христа з Глинян за сприяння БФ «Трускавчани».

Березень. Великий Піст. Традиційні Свято Шевченка та 8 Березня. Вищий адміністративний суд України нарешті поставив крапку у спорі між Трускавцем та Модричами стосовно 17 га землі. В школах впроваджено ранкову зарядку, яка, щоправда, не дуже прижилася. «Інтертранстур» виграв тендер на перевезення пасажирів по внутрішніх маршрутах, новим головою трускавецьких мисливців став Василь Мацько, а Трускавець відвідав віце-прем’єр Борис Колесніков. В кінці місяця з ініціативи депутатів О. Чебаненка та Ю. Яворського у Трускавці побувала копія Туринської Плащаниці.

Квітень. Загострення напруги незважаючи на Світлий Великодній період. Звільнення з посади начальника міліції Василя Бурика. Звіт міського голови Лева Грицака 22 квітня та нічия між владою та опозицією (ні схвалили, ні провалили). Міська рада прийняла звернення до ВРУ стосовно «харківських угод» по Чорноморському флоту РФ. А ще – фестиваль «Трускавецький драйв». З-поза меж Трускавця – трагедія під Смоленськом та смерть міського голови Борислава Олега Іваницького.

Травень. Затишшя. На цей місяць планувалося проведення місцевих виборів, згодом вони були проведені 31 жовтня. Трускавець відвідав губернатор Василь Горбаль у рамках візиту до клініки професора Козявкіна. У Трускавці прийнято бюджет, який не виконано.

Червень. Замах. В ніч на 9 червня було кинуто гранату на подвір’я міського голови Лева Грицака та спалено його дачу в Шепільському (Стрийський район). Випускники Трускавця та всієї України протестують проти Табачніка та тестів з англійської мови. В приміщенні фірми «Арко» відкрито художню галерею мистецької родини Копчаків «SevenArt». В політичному плані розпочато епопею із взяттям кредиту для погашення боргів за газ. Трускавець відсвяткував День міста.

Липень. Впорядкування дитячих майданчиків. Місто отримало більше півсотні нових та оновлених дитячих майданчиків у всіх мікрорайонах, долучилися всі – і влада, і опозиція, особливо підприємці. На ринок Трускавця ввійшло нове підприємство (комунальне) – «КОМ-ЕКО-Борислав», яке почало займатися вивозом сміття. Загострюються відносини Трускавця та Борислава. В санаторії «Карпати» 9 числа пройшов круглий стіл за участю заступника голови ЛОДА Мирона Янківа по розвитку гірських територій та вільних економічних зон. Трускавець потрапив у список кращих міст України за рейтингом журналу «Фокус». Нові кадри – генеральним директором КП «Наше місто» призначено Олексія Балицького, а начальником Трускавецького МВ УМВСУ – Івана Малиша.

Серпень. Вертоліт. Розкидання листівок до населення підтримати взяття кредиту на тепло. Розпочато обговорення проекту Податкового кодексу, поки що без акцій протесту. Євген Юник звітує про роботу БФ «Трускавчани» за рік діяльності. В Трускавці побувала делегація з Китаю, вузькоокі взяли участь у святкуванні Дня Незалежності. «Золоті діти» зайняли перше місце на «Чорноморських іграх» в Скадовську. Помер Богдан Аксентійчук.

Вересень. На диво спокійно. Хоча до виборів два місяці, але у вересні не було зафіксовано жодних ексцесів. В місті проходить байкер-шоу, Руслан Козир презентує видану ним книгу отця Олекси Пристая, а «Сильна Україна» відкриває алею кінослави. Проходить фестиваль «Кришталевий Трускавець». В курортному парку освячено фігуру Матері Божої.

Жовтень. Гонка. Вибори у розпалі, пік – кінець жовтня. А на початку – Міжнародний Економічний форум (7 – 8 числа), щоправда без Президента та Прем’єр-міністра, як це було в 2009. Паралельно – фестиваль «Карпатія-2010». В Трускавці постають пам’ятник-погруддя митрополиту Шептицькому та пам’ятник-докоління С. Бандері, а також ряд скульптурних композицій від «Народження ангельських крил» (форум). НПФ «Покрова» святкує другу річницю діяльності. Страйк перевізників. І в останній день місяця – розв’язка, вибори до місцевої ради та на голову міста.

Листопад. Нова влада. Після судів Руслан Козир вступає на посаду голови міста. Розпочинаються страйки підприємців.

Грудень. Несподіванки та перезавантаження влади. Перед періодом свят – цілий цикл несподіванок від нового міського голови та його команди – старенький секретар ради, аж троє заступників у час тотального скорочення чиновників, новий керуючий справами і це ще не кінець. Новий регламент, нова структура виконкому, новий підхід до вирішення земельних, майнових, інших питань. Залізна хватка і намагання навчити порядку урядовців. Хоча особливих успіхів чи відчутних результатів роботи нової влади не видно. Життя продовжується, в 2011 теж буде цікаво…

Підготував редактор Володимир Ключак

(Переглядів 24 , 1 переглядів сьогодні)

About 

Błogosławieni którzy wprowadzają pokój, albowiem oni będą nazwani synami Bożymi.

Tags:

Газ на авто. Трускавець

Новини Трускавця та регіону

ТОП коментованих за тиждень

  • None found

Оголошення ТВ

  • Запрошуємо на роботу
    05.01.2023 | 16:23

    Державний спеціалізований санаторій «Батьківщина» (м. Трускавець) запрошує на роботу: – психологів, –  соціальних педагогів, – фахівців з соціальної роботи, – соціальних працівників з відповідною освітою на постійну роботу. Телефон: 097-584-23-76. (Переглядів 1 , 1 переглядів сьогодні) Також читайтеКозацька слобода “Раковець” запрошує на риболовлю (0)Запрошуємо вивчати англійську мову! (0)Потрібен викладач англійської мови! (0)Запрошуємо юних футболістів (0)

  • Запрошуємо вивчати англійську мову!
    26.08.2022 | 15:47

    Курси іноземних мов Ірини Ченцової запрошують дітей та дорослих вивчати англійську мову з використанням інноваційних методик та сучасних підручників провідних британських та американських видавництв. Ми пропонуємо заняття в групах (7-10 чоловік), індивідуальне та корпоративне навчання, підготовку до ЗНО та здачі екзаменів на міжнародні сертифікати (IELTS, TOEFIL), а також Експрес-курси   для   дорослих   (англійська   для   подорожей   та […]

  • Archive for Оголошення ТВ »

Архіви