Дрогобич у квітні

29.04.2011 | Filed under: Некатегоризовано

28 квітня відбулася прес-конференція мера Дрогобича Олексія Радзієвського для місцевих ЗМІ. Вашій увазі пропонуємо прес-реліз із цієї події, підготовлений Лесею Ясюрою із відділу забезпечення діяльності виконкому ДМР.

Дрогобич увійшов до переліку міст, у яких відбуватиметься Євро-2012. На реконструкцію стадіону «Галичина» з державного бюджету виділено 22 млн. грн., 7 млн. ми маємо виділити з місцевого бюджету. Зараз освоєно лише півмільйона гривень, ще півмільйона закладено у цьогорічному бюджеті, 6 млн. грн. нам доведеться знайти. Для цього мусимо переглядати бюджет. Замовником робіт буде міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Ми розпочинаємо усі процедури, щоб у найкоротший термін провести роботи з реконструкції стадіону. У листопаді стадіон має бути зданий в експлуатацію.

Посилюємо  роботу з ремонту доріг. Зокрема, розпочали ямковий ремонт вул. Завалля, Музичної, Д. Галицького. Невдовзі ремонт проводитиметься на вул. Бориславській, Горішня Брама, Завіжна, М. Грушевського, Сагайдачного.

Виділена державна субвенція у сумі 28 млн. 16 тис. грн.. на капітальний ремонт вул. Трускавецької, Війтівської Гори, Млинарської, Стрийської.

Розпочинаємо проведення тендерів на здійснення капітального ремонту вул. А. Шептицького, І. Франка, Л. Українки , які найближчим часом будуть відремонтовані за кошти місцевого бюджету. Ми намагаємося проводити якомога менше ямкових ремонтів, а капітально ремонтувати вулиці, що забезпечить як і економію коштів, так і підвищить якість проведених робіт.

 Ведеться потужна робота у напрямку легалізації робочих місць. Працює комісія з виявлення нелегальних робочих місць. Лише минулого тижня перевірено 149 підприємств і виявлено 100 нелегальних працівників.

Надійшло підтвердження про те, що  у Дрогобичі з державного бюджету будуть фінансуватися проекти з утеплення лікарень. Також  плануємо цього року розпочати утеплення шкіл

До кінця цього тижня буде завершена акція «Сто тисяч дерев – для здоров’я дрогобичан». Висловлюємо подяку усім, хто долучився до її проведення. Крім цього, у місті розпочалася  робота з висадження квітів.  До Великодніх свят усі клумби у центральній частині міста були засаджені квітами. Цього року у Дрогобичі буде висаджена максимальна кількість квіткових насаджень. На жаль, як і під час висадки дерев, знову стикаємося з проблемою: квіти з клумб по-варварськи виривають.

Відбулася зустріч з представниками іспанської фірми «HERA». На зустрічі йшлося про рекультивацію міського сміттєзвалища та побудову сміттєпереробного заводу. Проект, який для реалізації у Дрогобичі запропонували іспанці, двоетапний: перший передбачає рекультивацію міського сміттєзвалища; другий – побудову сміттєпереробного заводу з отриманням продукту переробки  електроенергії, тепла або ж газу.  Як зазначили гості з Іспанії, цей проект не є бізнесовим, а має екологічні цілі, які зводяться до того, щоб у  результаті рекультивації на місті сміттєзвалища з’явився парк. Ділянку під будівництво сміттєпереробного заводу інвестори мають намір взяти у концесію. Наразі Дрогобич отримував пропозиції щодо побудови сміттєпереробного заводу від інвесторів з Туреччини, Китаї, Швеції, Польщі. Однак  з іспанцями співпраця є найбільш реальною, оскільки вони пропонують через переробку сміття отримання кінцевого продукту. Представники іспанської компанії «HERA» оглянули  всі  сміттєзвалища регіону та ділянку, де можливо розмістити завод. Наступного тижня вони знову прибудуть до Дрогобича. Передбачено, що ця зустріч стане заключною  в організаційному  етапі співпраці.

Компанія “HERA”  працює у 25 країнах. Свій проект «HERA» реалізовує зараз і в українському місті Алушті. У Барселоні ця фірма рекультивувала величезне сміттєзвалище, на місці якого зараз стоять будинки.

Виконання бюджету Дрогобича за перший квартал цього року становить 73,6 %. З 25,1 млн. грн. виконано лише на 18,5 млн. Зокрема, із запланованих 20 млн. грн.  податків  фізичних осіб виконано лише 13 млн. грн. Зараз посилюємо  роботу щодо поліпшення ситуації із цими бюджетними надходженнями.

36 структур недоплачують орендну плату за землю. Через це міський бюджет втрачає 5 млн. гривень. З цього питання була проведена нарада, у якій взяли участь депутати міської ради, силові структури, представники ЗМІ. Причини такої ситуації різні: частина підприємств не переуклали договори оренди по новій грошовій оцінці землі, є такі, у яких закінчилися ці договори та ряд підприємств, які не переукладають договори і подають звітність по старій грошовій оцінці. Недобросовісним платникам визначено місячний термін для того, щоб поліпшити ситуацію. Після цього  прізвища власників цих підприємств будуть опубліковані у місцевій пресі.

Борги будинкової управи № 3 сягають до півмільйона гривень. На  підприємстві, де працювало 38 осіб, з яких 18 –  інженерні працівники, розкрадено 450 тис. гривень.  Лише борги із зарплати становлять 292 тис. гривень. Подібна ситуація склалася і в БУ № 1, де заборгованість становить понад 100 тис. гривень.

У  Дрогобичі розробляється нова схема пасажирських перевезень, яка буде представлена на обговорення громади. Основним завданням є звільнення центру міста від надмірної кількості транспорту. Сьогодні у місті курсує 100 пасажирських мікроавтобусів. Ця кількість буде зменшена наполовину.

 Дрогобич залучений до проекту Євросоюзу з модернізації очистки каналізування. Участь у проекті беруть Україна, Польща та Білорусія. З кожної держави відібрано по 1 місту.

 На реалізацію цього проекту передбачено 20 млн. польських злотих, з яких 7,5 млн. освоюватиме Польща, 12,5 млн. злотих передбачено на Україну і Білорусію.  90% вартості проекту фінансуватиме Євросоюз, а 10% – кошти з місцевого бюджету. Відомо, що участь у проекті братиме і місто Дрогочин.

 У місті намітилася тенденція до зменшення заборгованості із виплати зарплати. На 1 березня цього року цей борг становив 8 млн. 834 тис. грн., на 1 квітня – 6 млн. 178 тис. грн. Станом на сьогодні заборгованість із виплати зарплати на підприємствах Дрогобича та Стебника становить 4 млн. 880 тис. грн.

 Відбулися установчі збори з формування складу громадської ради, до якої ввійшли 26 представників громадських, релігійних, благодійних організацій, професійних спілок, асоціацій, організацій роботодавців. Цього ж дня відбулося перше засідання громадської ради при міському голові Дрогобича, яка працюватиме протягом 2011-2012 років. За словами Богдана Николаїшина, головою громадської ради обрано голову Дрогобицької міської організації роботодавців Володимира Швадчака, який є керівником машинобудівного заводу. Заступниками голови громадської ради обрано Святослава Сурму, голову громадської організації «Небайдужі Дрогобичани» та Олега Балога, голову Правління Громадської організації «Спілка безпеки управління «Антикорупція». Секретарем громадської ради стала Марія Николаїшин, виконавчий  директор Дрогобицької організації Комітету виборців України.

 Цьогорічні досягнення учнів навчальних закладів засвідчили, що освіта Дрогобича є на високому рівні. Зокрема, 40 дрогобицьких учнів стали призерами всеукраїнських та обласних олімпіад та конкурсів. Семеро дрогобицьких учнів визнані найкращими серед учнів України, які брали участь у всеукраїнських та міжнародних конкурсах. Усі переможці були нагороджені грамотами міського голови та подарунками.

Учні загальноосвітніх навчальних закладів Дрогобича і Стебника під час акції «Подаруй дитині книжку» зібрали 2158 примірників художньої, науково-публіцистичної літератури українською мовою. Цю літературу передано у дитячий будинок «Оранта».

Напередодні Великодніх свят міський голова Олексій Радзієвський спільно з депутатом Львівської обласної ради Миколою Бараном вручили паски та продуктові набори сім’ям, які перебувають на супроводі центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Святкові пакунки отримали 60 сімей. Матеріальну допомогу від міського голови Олексія Радзієвського отримали 68 осіб на загальну суму 8 тис. 700 грн.

Крім цього, продукти отримали 420 одиноких громадян похилого віку та осіб, які опинилися у важких життєвих ситуаціях.

До 25-ої річниці Чорнобильської катастрофи  учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС І категорії, дітям-інвалідам, дітям-напівсиротам та вдовам виділено допомогу на загальну суму 6 тис. 600 грн. У Дрогобичі та Стебнику проживають 323 громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Проведена зустріч з ліквідаторами цієї катастрофи. 26 квітня у всіх храмах міста відбулися Святі літургії за упокій душ загиблих під час Чорнобильської катастрофи. Сьогодні о 15.00 у народному домі ім. І. Франка відбудеться вечір-реквієм «Дзвони Чорнобиля».

На високому рівні у Дрогобичі відбувся II Міжнародний конкурс юних піаністів ім. Василя Барвінського, у якому брали участь піаністи із зарубіжжя. На днях у місті відбудеться ще декілька високомистецьких подій. Зокрема, 30 квітня о 17.00 у Народному домі ім.. І. Франка відбудеться відкриття IV Міжнародного конкурсу баяністів-акордеоністів «Pеrtetuum mobile», 4 травня о 14.00 у церкві Св. Юра  – відкриття I Міжнародного фестивалю хорового співу  «Хваліте Господа з небес». Крім цього, наступного тижня у Дрогобичі ми прийматимемо Патріарха УГКЦ Блаженнішого Святослава Шевчука. Запрошуємо усіх Вас взяти активну участь у всіх цих заходах.

Відділ забезпечення діяльності виконкому Дрогобицької міської ради

(Переглядів 27 , 1 переглядів сьогодні)

About 

Błogosławieni którzy wprowadzają pokój, albowiem oni będą nazwani synami Bożymi.

Tags:

Газ на авто. Трускавець

Новини Трускавця та регіону

ТОП коментованих за тиждень

  • None found

Оголошення ТВ

  • Запрошуємо на роботу
    05.01.2023 | 16:23

    Державний спеціалізований санаторій «Батьківщина» (м. Трускавець) запрошує на роботу: – психологів, –  соціальних педагогів, – фахівців з соціальної роботи, – соціальних працівників з відповідною освітою на постійну роботу. Телефон: 097-584-23-76. (Переглядів 1 , 1 переглядів сьогодні) Також читайтеКозацька слобода “Раковець” запрошує на риболовлю (0)Запрошуємо вивчати англійську мову! (0)Потрібен викладач англійської мови! (0)Запрошуємо юних футболістів (0)

  • Запрошуємо вивчати англійську мову!
    26.08.2022 | 15:47

    Курси іноземних мов Ірини Ченцової запрошують дітей та дорослих вивчати англійську мову з використанням інноваційних методик та сучасних підручників провідних британських та американських видавництв. Ми пропонуємо заняття в групах (7-10 чоловік), індивідуальне та корпоративне навчання, підготовку до ЗНО та здачі екзаменів на міжнародні сертифікати (IELTS, TOEFIL), а також Експрес-курси   для   дорослих   (англійська   для   подорожей   та […]

  • Archive for Оголошення ТВ »

Архіви