Трускавчани взяли участь в науковій конференції

07.12.2011 | Filed under: Новини

Наприкінці вересня (28-29) цього року у місті Євпаторія, АР Крим на базі Клінічного санаторію «Примор’я» відбулася XI науково-практична конференція з міжнародною участю. Тема цьогорічного заходу: «Актуальні питання медичної реабілітації, курортології та фізіотерапії дорослих і дітей». Досить активну участь у заході узяло ЗАТ «Трускавецькурорт», бо цього разу було представлено майже десяток наукових робіт. Щоправда узяти безпосередню участь в конференції довелося лише одному представникові товариства, начальнику медичного відділу товариства Петрові Скурчанському. Одна з його доповідей стосувалася унікальності рекреаційних факторів Трускавця.

Євпаторійська конференція, високий рівень якої відзначив начальник медичного відділу, вже стала традиційною для наших медиків, бо щороку вони надсилають по кілька наукових робіт, сповіщаючи міжнародну і всеукраїнську лікарську спільноту про розробки та досягнення курортології та медичної реабілітації на теренах товариства. А ще цей щорічний відомий захід дає можливість нашим працівникам дізнатися безліч корисної інформації з уст провідних лікарів-фізіотерапевтів. Але крім того нам, як активним користувачам новітніх технологій в галузі медицини та фізіотерапії зокрема, важливо вчасно отримати інформацію про той чи інший винайдений пристрій чи установку. Тож і цього року зацікавлення переросло в реальні дії. Бо у чималому переліку медичних новинок знайшлися ті, які, дасть Бог, з’являться у наших оздоровницях вже наступного року, позаяк придбання деякої нової фізіотерапевтичної апаратури, продемонстрованої на конференції, вже закладено до переліку витрат статті капітальних інвестицій.

Що ж до різноманіття тем, представлених затівськими медиками, то серед них є актуальні для курорту в цілому, бо свідчать про подальше дослідження лікувальних факторів курорту («Мінеральні води Трускавця – високоефективне лікування гастроентерологічної патології», автори: А. Драновський. П. Скурчанський. М. Скурчанська, «Актуальні аспекти санаторно-курортного лікування хворих на хронічний простатит» автор: Т. Лучишин, «Мінеральні води, їх лікувально-профілактичне застосування в курортній практиці», автор: І. Савчин). Ще одна цікава тема роботи, авторами якої стали В.Вох, Р. Кретчак, А. Драновський, П. Скурчанський, свідчить про поступ у галузі комплексного лікування сечокам’яної хвороби на основі дистанційної літотрипсії.

Непересічними темами конференції виявилися доробки ще кількох лікарів-затівців. Роботи на тему «Створення «терапевтичної ситуації» – основа підвищення ефективності і поліпшення якості санаторно-курортного лікування» та «Роль тривожної і прихованої депресії в клініці сечокам’яної хвороби» автором та співавтором яких є М. Данилко лікар психотерапевт санаторію «Алмаз», заслуговують на окрему увагу. Справа у тому, що роль психологічної складової у сфері наповнюваності курорту та взаємозв’язок між психічним та фізичним здоров’ям – теми для нашого курорту відносно нові і недосліджені.

Галина Шумило, газета “Трускавецькурорт”

(Переглядів 36 , 1 переглядів сьогодні)

About 

Błogosławieni którzy wprowadzają pokój, albowiem oni będą nazwani synami Bożymi.

Tags:

Газ на авто. Трускавець

Новини Трускавця та регіону

ТОП коментованих за тиждень

  • None found

Оголошення ТВ

  • Запрошуємо на роботу
    05.01.2023 | 16:23

    Державний спеціалізований санаторій «Батьківщина» (м. Трускавець) запрошує на роботу: – психологів, –  соціальних педагогів, – фахівців з соціальної роботи, – соціальних працівників з відповідною освітою на постійну роботу. Телефон: 097-584-23-76. (Переглядів 1 , 1 переглядів сьогодні) Також читайтеКозацька слобода “Раковець” запрошує на риболовлю (0)Запрошуємо вивчати англійську мову! (0)Потрібен викладач англійської мови! (0)Запрошуємо юних футболістів (0)

  • Запрошуємо вивчати англійську мову!
    26.08.2022 | 15:47

    Курси іноземних мов Ірини Ченцової запрошують дітей та дорослих вивчати англійську мову з використанням інноваційних методик та сучасних підручників провідних британських та американських видавництв. Ми пропонуємо заняття в групах (7-10 чоловік), індивідуальне та корпоративне навчання, підготовку до ЗНО та здачі екзаменів на міжнародні сертифікати (IELTS, TOEFIL), а також Експрес-курси   для   дорослих   (англійська   для   подорожей   та […]

  • Archive for Оголошення ТВ »

Архіви