Свято Першого Дзвоника у Трускавці (2013 рік)

02.09.2013 | Filed under: Публікації

«Дякуємо вам, отче Петре, що Ви своїми молитвами розігнали ці дощові хмари!» – такими словами до отця-декана Петра Івасівки звернулася заступниця міського голови Трускавця Валентина Бодак. Бо дійсно, проливний дощ раптом ущух і на небі засвітило ясне сонечко – чи не тому, що цього хотіли батьки, вчителі, діти, а особливо першокласники. І Свято Першого Дзвоника у Трускавці пройшло напрочуд гарно, бо настрій у всіх був надзвичайно позитивний, як і годиться у неділю, після Святої Літургії.

Отже, 1 вересня о 13.00 у всіх трьох школах Трускавця розпочалися урочистості з нагоди Дня Знань. Міський голова Руслан Козир вітав присутніх із цим святом в СШ № 3, натомість в найбільшій школі міста – НВК «СЗШ №2-гімназія» від влади виступила Валентина Анатоліївна. Окрім подяки отцю Петрові заступниця міського голови слова щирої подяки висловила на адресу директора школи-гімназії Романа Гудзеляка, який і в позаробочий час, і у вихідні піклується про те, щоб у школі було гарно, затишно, комфортно – дітям навчатися, а вчителям працювати. Звичайно, важко було б досягти хорошого результату без розуміння та допомоги батьків – від них слово на Святі Першого Дзвоника мав голова батьківської ради школи Андрій Богданович Кульчинський.

Та все ж найголовнішими гостями на цьому святі були не представники влади, не батьки та вчителі, а ті, хто вперше переступає шкільний поріг – першокласники. Цього року 245 дітей вирушають у Країну Знань в Трускавці. Це більше, ніж минулого року (було 212). Та незважаючи на кількість, діти та їхні батьки знають – у кожній із трускавецьких шкіл дають добру підготовку і відносно навчання, і відносно виховання. Спокійно віддаючи своїх дітей під опіку школи, батьки отримують надійного помічника у справі їхнього виховання.

Щира молитва до Господа лунала в цей день у всіх трускавецьких школах. Слідом за священиками її повторювали не лише учні, але і батьки, вчителі, всі, хто завітав в цей день на Свято Першого Дзвоника. В школі-гімназії випускники традиційно вели хоровод під ритми українських пісень, а малюки щиро раділи, коли в небо злетіли різнокольорові повітряні кульки. І хоча в цей день не було навчання, та все ж після урочистої частини в кожному класі класоводи та класні керівники провели бесіди з учнями та батьками. Навчальний рік розпочався і школярів чекає праця в поті чола, якщо вони хочуть чогось досягнути в своєму житті. Нелегка праця чекає і вчителів, які часом жартують, що вітати їх з Першим Вересня – все одно, що вітати коня з початком польових робіт. Недооцінюють в нас, на жаль, цю благородну професію, яка є такою важливою, адже в руках вчителя – майбутнє міста, держави, планети…

Редакція «Трускавецького вісника» долучається до всіх побажань на адресу учнів та вчителів з нагоди Дня Знань. Пропонуємо Вам також переглянути фоторепортаж зі свята в СШ № 2 (фото Володимира Ключака) та СШ № 3 (фото Ірини Циган). Інформуємо також, що Свято Першого Дзвоника в трускавецькій школі мистецтв відбудеться сьогодні, 2 вересня, о 16.00.

Фото з СШ № 2.

 

Фото з СШ № 3.

Володимир Ключак

(Переглядів 1 333 , 1 переглядів сьогодні)

About 

Błogosławieni którzy wprowadzają pokój, albowiem oni będą nazwani synami Bożymi.

Tags:

Газ на авто. Трускавець

Новини Трускавця та регіону

ТОП коментованих за тиждень

  • None found

Оголошення ТВ

  • Запрошуємо на роботу
    05.01.2023 | 16:23

    Державний спеціалізований санаторій «Батьківщина» (м. Трускавець) запрошує на роботу: – психологів, –  соціальних педагогів, – фахівців з соціальної роботи, – соціальних працівників з відповідною освітою на постійну роботу. Телефон: 097-584-23-76. (Переглядів 1 , 1 переглядів сьогодні) Також читайтеКозацька слобода “Раковець” запрошує на риболовлю (0)Запрошуємо вивчати англійську мову! (0)Потрібен викладач англійської мови! (0)Запрошуємо юних футболістів (0)

  • Запрошуємо вивчати англійську мову!
    26.08.2022 | 15:47

    Курси іноземних мов Ірини Ченцової запрошують дітей та дорослих вивчати англійську мову з використанням інноваційних методик та сучасних підручників провідних британських та американських видавництв. Ми пропонуємо заняття в групах (7-10 чоловік), індивідуальне та корпоративне навчання, підготовку до ЗНО та здачі екзаменів на міжнародні сертифікати (IELTS, TOEFIL), а також Експрес-курси   для   дорослих   (англійська   для   подорожей   та […]

  • Archive for Оголошення ТВ »

Архіви