Знову страйк. Під міську раду прийшли торгівці з парку

04.02.2011 | Filed under: Некатегоризовано

У середу, 2 лютого, під міською радою знову було тривожно. Зі своїм нехитрим крамом прийшли під міську раду бабусі-травниці, грибники та інші торгівці з курортного парку, всього близько 50 чоловік. Людей до такого кроку відчаю довела непослідовна і силова політика влади у ліквідації торгівлі в курортному парку. Люди розповідають, що в понеділок директор КП «Парк курортний» культурно показав їм місця, де вони мають стояти, це, в основному, на бульварі Торосевича біля дерев’яного ринку. А у вівторок…приїхала міліція і почала всіх розганяти, а міський голова, коли до нього прийшли, відмовився від своєї попередньої обіцянки забезпечити людям, хоча б місцевим,  місця для невеличкого заробітку…Тут, щоправда, обурюються на порушення своїх прав і дискримінацію продавці зі Стебника та інших міст… «Ми народ, який просто хоче жити!» – волали жінки, – «Ми вибирали мера, який йде за людьми, а не говорить один день одне, а другого дня зовсім інше!»

Але мер, схоже, буквально сприйняв назву політичної партії, яка його підтримувала на виборах, і після перемоги влаштував у місті суцільний фронт, який, правда, не призводить до позитивних змін. І береться він за справи далеко не найнагальніші для покращення добробуту улюбленої громади. Замість ліквідувати суцільну ожеледицю на дорогах міста (ковзанка під патронатом міського голови – жартують пішоходи і таксисти), покращувати водопостачання чи стан житлового фонду міський голова, працівники виконкому, міліція гоняться за бабусями з грибами, травами і глодом…і пробують ліквідувати торгівлю в парку різко і силовими методами.

А питання торгівлі в курортному парку, як і більшість проблем міста, далеко не просте і неоднозначне. Так, парк має бути місцем відпочинку і машини, які заїжджають прямо в парк з білизною та іншим китайським товаром там зовсім нідочого. А от горішки, насіння, малинку з ожинкою, травки чи грибочки відпочивальники з задоволенням купують під час прогулянки. Це доводилось бачити не раз. І продавці, здебільшого жінки, такою дрібною торгівлею заробляють собі на життя. Ринковий збір, плата за місце на ринку «з’їсть» весь невеличкий прибуток цих «підприємців на асфальті». Хоча всі запевняли, що справно сплачують єдиний податок в бюджет міста. Тому люди просять діяти з ними цивілізовано і обіцяють, що підуть з парку тоді, коли їм будуть запропоновані і облаштовані інші місця для торгівлі.

Але представники влади почали операцію «ліквідація» саме з цих найслабших, машини в парк продовжують заїжджати, а дрібних торгівців розганяють, прикриваючись загальними фразами: «Трускавець не для торгівлі! чи Ви забруднюєте «Нафтусю». Люди прийшли під міську раду, та й тут їх знайшла міліція. Щоправда заступник начальника міськвідділу Богдан Собко толерантно спілкувався з протестувальниками, повідомив, що міський голова дав доручення головному архітектору Олександру Грищенку знайти для них інше місце для законної торгівлі. А наступного дня, 3 лютого. засідала комісія з вуличної торгівлі, тож доцільно визначитися з представниками і там відстоювати свої права.

Іра Циган, газета «Франкова криниця Підгір’я»

(Переглядів 33 , 1 переглядів сьогодні)

About 

Tags: ,

Газ на авто. Трускавець

Новини Трускавця та регіону

ТОП коментованих за тиждень

  • None found

Оголошення ТВ

  • Запрошуємо на роботу
    05.01.2023 | 16:23

    Державний спеціалізований санаторій «Батьківщина» (м. Трускавець) запрошує на роботу: – психологів, –  соціальних педагогів, – фахівців з соціальної роботи, – соціальних працівників з відповідною освітою на постійну роботу. Телефон: 097-584-23-76. (Переглядів 1 , 1 переглядів сьогодні) Також читайтеКозацька слобода “Раковець” запрошує на риболовлю (0)Запрошуємо вивчати англійську мову! (0)Потрібен викладач англійської мови! (0)Запрошуємо юних футболістів (0)

  • Запрошуємо вивчати англійську мову!
    26.08.2022 | 15:47

    Курси іноземних мов Ірини Ченцової запрошують дітей та дорослих вивчати англійську мову з використанням інноваційних методик та сучасних підручників провідних британських та американських видавництв. Ми пропонуємо заняття в групах (7-10 чоловік), індивідуальне та корпоративне навчання, підготовку до ЗНО та здачі екзаменів на міжнародні сертифікати (IELTS, TOEFIL), а також Експрес-курси   для   дорослих   (англійська   для   подорожей   та […]

  • Archive for Оголошення ТВ »

Архіви