Ясної погожої днини 27 квітня в Трускавці відбулося відкриття нового ресторану. Без зайвої помпезності, проте із вражаючими елегантністю та шиком відбулося те, чого давно очікував Трускавець – в експлуатацію введено ресторан-піцерію, який зможе задовільнити смаки всіх – і найвибагливіших гурманів, і звичайних мешканців міста та відпочиваючих, і тих, хто вважається найзаможнішими людьми Трускавця та регіону, і тих, хто є «середнячком», проте любить красу, вишуканість, смачну кухню та затишну обстановку.
При вході гостей щиро вітав Лев Грицак, власник ресторану, названого його іменем. «Створюючи цей заклад, я хотів, щоб він був однією з окрас нашого міста і прикладом для наслідування. Хочу залишити після себе ще один добрий слід, – говорить Лев Ярославович. – Думаю, що «Дворик Лева» стане улюбленим місцем, де і наші трускавчани, і гості нашого славного курорту зможуть гарно відпочити та смачно попоїсти. Ціни тут будуть досить невисокими, Ви самі зможете в цьому переконатися.».
«Для такого «дорогого» міста як Трускавець це немаловажний фактор, – вважає Зоряна Петрас, яка була ведучою під час заходу відкриття ресторану. – А в тому, як тут смачно готують, я вже мала змогу переконатися – тут кухні і слов’янські, і українська, і середземноморська, словом – відвідувачам є з чого обирати, меню обширне».
На відкриття «Дворика Лева» завітала еліта Трускавця – керівники санаторно-оздоровчих закладів, представники органів місцевого самоврядування, державної влади. Багато звичайних перехожих зупинялися біля входу в ресторан і милувалися красою, створеною вмілими будівничими під пильним оком дизайнера Михайлів Любові Мирославівни. У вічі кидалося те, наскільки зі смаком та любов’ю творився цей куточок, який гостинно чекає на своїх відвідувачів. Всюди – натуральні матеріали, пастельні кольори, відсутність крикливості, а замість неї – шляхетність, оптимальне поєднання автентики та сучасності і все це – в міру. Увійшовши у символічну вхідну браму, враз опиняєшся в світі естетичної довершеності, гармонії та немов стаєш іншою людиною – кращою, світлішою, досконалішою. Само собою зрозуміло, що в такій обстановці і страви смакують краще, і настрій не просто піднімається, а залишається чудовим протягом ще тривалого часу.
Чин освячення закладу здійснив духівник родини Грицаків – отець Микола з Чорткова, містечка на Тернопільщині, яке є малою батьківщиною Лева Грицака. У короткому слові о. Микола побажав Леву Ярославовичу продовжувати будувати, адже той, хто будує – залишає добрий слід на землі, хто ж руйнує чи заздрить будівничому – з часом усвідомить, що був неправий. Лев Грицак підняв перший тост за здоров’я як всіх присутніх, так і тих, хто завітає в цей чудовий ресторану у майбутньому. Настрою присутнім додавали і концертні виконавці, зокрема чарівні дівчата із шоу-балету «Герліс» (Львів). У теплій та невимушеній атмосфері, з любов’ю та радістю присутні пригубили з бокалів та подякували Леву Грицаку, його дружині Галині Семенівні та всій його родині за запрошення.
Не можна оминути увагою і той факт, що відкриття ресторану-піцерії «Дворик Лева» було здійснене у благословенний час Світлої Седмиці після Христового Воскресіння (Октави Пасхи Господньої). Тож хочеться вірити, що «Дворик Лева» буде лише одним із багатьох зреалізованих світлих помислів Лева Ярославовича, більшість із яких у нього – попереду. А слово «Лев» викликатиме у трускавчан та гостей міста тільки найкращі асоціації про доброго Лева, пов’язані як із часом керівництва нашим містом Левом Ярославовичем, так і з чудовим комплексом «Дворик Лева» – окрасою нашого Трускавця.
Володимир Ключак
ТОП коментованих за тиждень