Христос посеред нас!

25.04.2014 | Filed under: Публікації

Потрібно небагато часу – максимум рік, щоб статуя Христа-Спасителя, копія знаменитої фігури з Ріо-де-Жанейро, гордо височіла над Трускавцем. Господь Ісус Христос неначе благословляє людей всього світу, розпростерши свої святі руки – як чудово виглядатиме така скульптурна композиція у Трускавці. Із кожного куточка міста, від віддалених санаторіїв бачитимуть люди цю фігуру у формі хреста – величного та спасительного знаку страждань, прощення, миру та любові, знаку нашої віри.

Прес-конференцію для місцевих журналістів провів сьогодні, 25 квітня, ініціатор цієї ідеї, голова ГО «Довіра», корінний трускавчанин Ігор Кісак.

– Трускавець – відомий з давніх часів бальнеологічний курорт, – каже пан Ігор. – Хочеться, щоб люди сюди їхали, і то не тільки на лікування, а й із туристичною метою. Тому 18 грудня 2012 року я обговорив ідею встановлення статуї Христа у Трускавці з моїм духовним наставником отцем-деканом Петро Івасівкою, а також із отцем Володимиром. Після цього я зустрівся з мешканцями вулиці Лесі Українки на Гошівській горі, які жодним чином не заперечують проти такої ініціативи, а навпаки, палко підтримують.

– Це моя ідея, але вирішувати має громада! – зазначає Ігор Володимирович та каже, що наполягає на проведенні громадських слухань, аби до обговорення долучилася максимальна кількість трускавчан. ЗАТ «Трускавецькурорт» готове надати для таких слухань зал Палацу культури імені Шевченка. Питання навіть не стоїть в тому, чи трускавчани «за» чи «проти» цієї ідеї, питання радше в нових ідеях та пропозиціях щодо удосконалення проекту. Бо крім статуї Христа-Спасителя буде тут оглядовий майданчик, з якого як на долоні видно наш прекрасний Трускавець, є ідеї спорудження стацій Хресної Дороги, каплички із вміщеним у ній благодатним вогнем із Єрусалиму, який не згасатиме. А до статуї можна буде дійти сходами з різних сторін.

Звичайно, що все за один рік навряд чи зробиться, буде кілька етапів (черг будівництва), але статуя Христа-Спасителя та оглядовий майданчик стоятимуть найперше. Це при умові, що у травні на сесії міської ради депутати підтримають цю добру ініціативу. Як наразі жодних перешкод міська влада Трускавця не чинить. До речі, підтримку цій ідеї висловлюють не тільки греко-католицькі священики Трускавця, а й вірні інших конфесій та їхні духовні провідники.

Статуя Христа-Спасителя буде висотою у 9 метрів, а загальна висота об’єкта буде 12 метрів (бо 3 метри – висота постаменту). Вага фігури, яка можливо буде виготовлена з бетону – біля 56 тонн. Скульптуру виготовлено в повний ріст із глини, вже виготовлено гіпсові форми, які є зараз на зберіганні, каже Ігор Кісак. Всього долучилися до цієї святої справи 395 чоловік – хто роботою, хто матеріалами, хто вільним часом. Так, для прикладу тільки гіпсу було витрачено 19,5 тонн.

Ігор Кісак вірить, що громада підтримає його ініціативу та впорається із виконанням такого богоугодного діла. Спорудження фігури Христа може стати реальним об’єднавчим фактором, чинником об`єднання громади – без гасел, без ударянь себе в груди, без гучних слів зі сцени чи теплих кабінетів.

Відродження нації та зміцнення держави неможливі без відродження та зміцнення духовності. Цю просту та беззаперечну істину так і не змогли осягнути політики – як ті високого рангу, так і наші доморощені. Про те, що Трускавець – духовне місто, зможуть у близькому майбутньому свідчити не тільки куполи та шпилі наших церков, не тільки пам’ятники митрополиту Андрею Шептицькому і папі Івану Павлу ІІ, не тільки фігура Матері Божої в курортному парку, але і величний Христос, який благословлятиме і нас, місцевих жителів, і тих, хто їде сюди за здоров`ям. Окрім зцілення недуг тілесних Трускавець може дарувати людям із Божою поміччю і зцілення недуг духа та душі. Дав би Бог!

Володимир Ключак

(Переглядів 521 , 1 переглядів сьогодні)

About 

Błogosławieni którzy wprowadzają pokój, albowiem oni będą nazwani synami Bożymi.

Tags:

Газ на авто. Трускавець

Новини Трускавця та регіону

ТОП коментованих за тиждень

  • None found

Оголошення ТВ

  • Запрошуємо на роботу
    05.01.2023 | 16:23

    Державний спеціалізований санаторій «Батьківщина» (м. Трускавець) запрошує на роботу: – психологів, –  соціальних педагогів, – фахівців з соціальної роботи, – соціальних працівників з відповідною освітою на постійну роботу. Телефон: 097-584-23-76. (Переглядів 1 , 1 переглядів сьогодні) Також читайтеКозацька слобода “Раковець” запрошує на риболовлю (0)Запрошуємо вивчати англійську мову! (0)Потрібен викладач англійської мови! (0)Запрошуємо юних футболістів (0)

  • Запрошуємо вивчати англійську мову!
    26.08.2022 | 15:47

    Курси іноземних мов Ірини Ченцової запрошують дітей та дорослих вивчати англійську мову з використанням інноваційних методик та сучасних підручників провідних британських та американських видавництв. Ми пропонуємо заняття в групах (7-10 чоловік), індивідуальне та корпоративне навчання, підготовку до ЗНО та здачі екзаменів на міжнародні сертифікати (IELTS, TOEFIL), а також Експрес-курси   для   дорослих   (англійська   для   подорожей   та […]

  • Archive for Оголошення ТВ »

Архіви