Влада і церква – речі несумісні, – Петро Писарчук

26.09.2012 | Filed under: Акценти

Священнослужителі чинять великий гріх не тільки перед Богом, але й людьми, торгуючи голосами виборців напередодні виборів, возвеличуючи ледь не до лику святих кандидатів-мажоритарників, які здійснюють пожертви на церкви. На цьому наголосив народний депутат України Петро Писарчук, коментуючи залучення священнослужителів до виборчих кампаній окремими кандидати у депутати по мажоритарних округах Львівщини.

«Уявімо собі, що кожен новообраний президент як це робили колись правителі, буде шукати собі зручного церковного ієрарха і свою позицію нав’язувати церковному кліру. Не приведи Господи, бо церква тоді буде не христовою, а президентською. Напевно, розуміючи це в наш час всі цивілізовані держави пішли шляхом законодавчого відокремлення церкви від держави. Але цього ніяк не може зрозуміти наш церковний клір і як ніде інше пнеться займатися політикою. Високодостойні митрополити міняють церковні кафедри на непристойні агітмайданчики і возносять до небес людей сумнівної репутації, причисляючи їх до лику праведників», – наголосив Петро Писарчук.

На переконання народного депутата, останнім часом почастішали випадки, коли священнослужителі людей ділять не лише за конфесійною, але й за політичною ознакою. «Але хіба Господь дав право навіть найвищому церковному сановникові перебирати його функції? Бог є верховним, справедливим суддею і кожному воздасть по заслугах. Судити ж він буде нас не за словами, а за поступками. Як на мене, саме це священнослужителі мають донести до сердець своїх парафіян, а не ділити їх вже не тільки за конфесійною, але й за політичною ознакою. Суспільство вже настільки заполітизоване, що приналежність до тієї чи іншої партії стало ледь не мірилом патріотизму. Нам негайно потрібно цього позбутись. Немає таких партій, чий квиток був би пропускним в царство небесне», – переконаний Петро Писарчук.

За його словами, роздаючи церковні ордени і пошану жертводавцям, число яких значно зростає перед кожними виборами, священнослужителі не мають права торгувати людськими голосами.

«Не Божа це справа. Творець заради нашого спасіння жертвував не золото і дукати, а життям свого єдинородного сина. Тому і наші пожертви не можуть вимірюватись грошима. Не хотів би думати, що всі ці пожертви, що роздаються перед виборами, є фарисейськими і користолюбними, але церква тримається навіть не на найбільших жертводавцях, а на мільйонах вірних, що у всі часи віддавали останню копійку во славу Божу. І їм в першу чергу ми маємо вклонитися. Агітуючи за багатих, ми принижуємо бідних, не чуємо Бога. Для нього благословенними є не багаті, а упосліджені, тихі, а не крикливі. Мусимо собі сказати, що навіть ті, за кого так заповзято агітують деякі священнослужителі, йдуть до людей не з правдою і чистим серцем, бо бояться бути гнаними за правду. А саме гнаним за правду, як сказав Христос, і буде належати царство небесне», – зазначає Петро Писарчук.

Нардеп наголошує, що виборці мають навчитися робити самостійний вибір і відповідати за нього.

«Знаю, що далеко не всі мене почують і зрозуміють. Відразу скажу, що визнаю – грішником є, грішником і помру, і партія моя не свята. Проте ніколи не погоджуся з тими огульними звинуваченнями на адресу Президента Віктора Януковича, бо в цьому, що нам некомфортно живеться на рідній землі є вина кожного з нас. І той, хто скаже, що від нього нічого не залежить, не тільки помиляється, а й чинить гріх. Бо Бог сказав: просіть (але не гроші) і Вам дасться, стукайте, і Вам відчинять. Ми мусимо навчитися без нав’язувань робити самостійний вибір і за нього відповідати. «З нами Бог», – декларують майже всі політики і несуть при цьому в суспільство агресію, ненависть, злобу і неправду. Заради влади вони пожирають себе і ближніх своїх. Святотатство це.Ось чому так важливо, щоб під проводом церкви ми лікували свої душі, а тоді прийде добробут і достаток у кожну сім’ю, бо наші зусилля в розбудові рідної держави будуть благословенні Богом. Іншого не дано. Нехай посміються і покепкують циніки, але прийде час, що і вони стануть на коліна перед Богом і будуть просити прощення», – переконаний Петро Писарчук.

Прес-служба народного депутата України Петра Писарчука

(Переглядів 72 , 1 переглядів сьогодні)

About 

Błogosławieni którzy wprowadzają pokój, albowiem oni będą nazwani synami Bożymi.

Tags:

Газ на авто. Трускавець

Новини Трускавця та регіону

ТОП коментованих за тиждень

  • None found

Оголошення ТВ

  • Запрошуємо на роботу
    05.01.2023 | 16:23

    Державний спеціалізований санаторій «Батьківщина» (м. Трускавець) запрошує на роботу: – психологів, –  соціальних педагогів, – фахівців з соціальної роботи, – соціальних працівників з відповідною освітою на постійну роботу. Телефон: 097-584-23-76. (Переглядів 1 , 1 переглядів сьогодні) Також читайтеКозацька слобода “Раковець” запрошує на риболовлю (0)Запрошуємо вивчати англійську мову! (0)Потрібен викладач англійської мови! (0)Запрошуємо юних футболістів (0)

  • Запрошуємо вивчати англійську мову!
    26.08.2022 | 15:47

    Курси іноземних мов Ірини Ченцової запрошують дітей та дорослих вивчати англійську мову з використанням інноваційних методик та сучасних підручників провідних британських та американських видавництв. Ми пропонуємо заняття в групах (7-10 чоловік), індивідуальне та корпоративне навчання, підготовку до ЗНО та здачі екзаменів на міжнародні сертифікати (IELTS, TOEFIL), а також Експрес-курси   для   дорослих   (англійська   для   подорожей   та […]

  • Archive for Оголошення ТВ »

Архіви