Стебник: не все так погано, хоча могло б бути краще

31.05.2011 | Filed under: Некатегоризовано

Якщо порівнювати два сусідні міста Стебник та Трускавець, то однозначно, що можливостей для розвитку більше в міста-курорту: більше доходів, статус міста обласного значення, більше можливостей для населення реалізувати себе, більша кількість робочих місць, кращі дороги та розвиненіша інфраструктура. Та коли дивитися з точки зору людянішого ставлення до людини як особистості, то визначити, де влада краще думає та піклується про своїх громадян, не так і просто.

У Стебнику на понеділковій нараді 30 травня мер міста Василь Пецюх та його заступники Петро Веклюк та Олег Веклюк теж говорили про проблеми, як говорять про них і в Трускавці. Проте стебницька влада не шукає винних “шкідників”, не придумує собі “ворогів народу”, а намагається вирішувати труднощі. Так, в місті збито три світлові опори в центральній частині міста, четверту – по вулиці Симоненка. Головне для влади містечка – не так знайти винних, як вирішити проблему, щоб вночі було світло. А воно потрібне, бо, незважаючи на запевнення представника правоохоронних органів про те, що ситуація під контролем, влада Стебника володіє фактами про напади груп молодиків, іноді навіть підлітків, на стебничан, які в шоці від того, що їх б’ють зовсім невідомі їм особи і невідомо за що. Щоб покращити криміногенну ситуацію, потрібно довести до кінця розпочату справу по боротьбі із продажем алкогольних напоїв, в тому числі в нічний час, в тому числі неповнолітнім мешканцям міст. За порушення планують штрафувати, не так з метою наповнення бюджету, як заради спокою в місті.

Слухаючи, якими сумами розпоряджаються в сусідньому з нами місті, було важко зрозуміти – чому у Трускавці кажуть про брак коштів? В Стебнику є 5 тисяч гривень (!) на рік (!) на обрізку кущів, живоплотів, на озеленення. Цінна кожна лавка, яку не просто можна демонтувати, бо біля неї смітять, а ще й використати її згодом для виготовлення пісочниці для дітей – ось як варто господарювати, ось де можна навчитися економії. Зайшовши у приміщення мерії, видно різницю порівняно із Трускавцем – мер Стебника не думає про те, щоб міняти двері до свого кабінету, щоб не були старі, а сушить голову, де здобути додаткові кошти і як краще їх використати, щоб громада відчула ефект керівництва містом. Та й мешканці більш активні, для прикладу, на понеділкові наради до стебницької мерії приходять голови ОСББ, для Трускавця така практика не притаманна.

Потрібно інвентаризувати гуртожитки, укріпити каналізаційні люки, забезпечити порядок на випускному балі 30 травня та на спортивних заходах від СК “Стебник” наступної неділі, покращити прибирання вулиці Дрогобицької, особливо в Сільці, покосити біля деяких будинків, легалізувати робочі місця на ринку і в інших юридичних та фізичних осіб, подбати про зручності та вигоди торгівців, щоб ті не пеклися на сонці, відновити газові головки та пофарбувати газопроводи, впорядкувати територію від вулиці Куліша до ринку, де були клумби, а тепер казна-що. Це лише дещиця проблем, які в поточному режимі вирішуватиме цього тижня влада Стебника. А їх у місті калійників є значно більше, проте від озвучення не буде наближення до вирішення.

Звісно, що виконавча влада в місті повинна співпрацювати задля цього із владою законодавчою, що вона і робить. В понеділок, 30 травня, після наради проходила чергова сесія Стебницької міської ради. І мер, і його заступники, і депутати розуміють – надіятися Стебнику на чиюсь допомогу не дуже доводиться, а своїх можливостей недостатньо для вирішення навіть найболючіших проблем. Та все ж не сидіти на одному місці і не шукати “шкідників” чи крайніх, винних та ворогів, а працювати, працювати, працювати – на благо рідного міста та громади. Так дивляться на свою роль у стебницькій владі.

Володимир Ключак

(Переглядів 19 , 1 переглядів сьогодні)

About 

Błogosławieni którzy wprowadzają pokój, albowiem oni będą nazwani synami Bożymi.

Tags:

Газ на авто. Трускавець

Новини Трускавця та регіону

ТОП коментованих за тиждень

  • None found

Оголошення ТВ

  • Запрошуємо на роботу
    05.01.2023 | 16:23

    Державний спеціалізований санаторій «Батьківщина» (м. Трускавець) запрошує на роботу: – психологів, –  соціальних педагогів, – фахівців з соціальної роботи, – соціальних працівників з відповідною освітою на постійну роботу. Телефон: 097-584-23-76. (Переглядів 1 , 1 переглядів сьогодні) Також читайтеКозацька слобода “Раковець” запрошує на риболовлю (0)Запрошуємо вивчати англійську мову! (0)Потрібен викладач англійської мови! (0)Запрошуємо юних футболістів (0)

  • Запрошуємо вивчати англійську мову!
    26.08.2022 | 15:47

    Курси іноземних мов Ірини Ченцової запрошують дітей та дорослих вивчати англійську мову з використанням інноваційних методик та сучасних підручників провідних британських та американських видавництв. Ми пропонуємо заняття в групах (7-10 чоловік), індивідуальне та корпоративне навчання, підготовку до ЗНО та здачі екзаменів на міжнародні сертифікати (IELTS, TOEFIL), а також Експрес-курси   для   дорослих   (англійська   для   подорожей   та […]

  • Archive for Оголошення ТВ »

Архіви