Мандруємо яскравою країною

13.01.2012 | Filed under: Публікації

У Трускавці завершився фестиваль «Яскрава країна». Тим, що це кольорове та незабутнє і щоразу неповторне дійство відбувається саме в нашому місті, завдячуємо Леву Грицаку та Наталії Пономаренко, котрі в 2010 році започаткували цю славну традицію. До честі сьогоднішньої міської влади, вона цю традицію продовжує і фестиваль «Яскрава країна в Трускавці» і далі проходить за підтримки міської влади Трускавця.

Що ж таке «Яскрава країна»? Найперше, це є назва Дніпропетровської громадської організації, керівником якої є п. Ольга Обласова. Та в ширшому розумінні це фестиваль, який збирає талановитих дітей та молодь зі всієї України (а віднедавна і з-за кордону), щоб дати путівку у творче життя на великій сцені.

Свято для дітей, яке можна назвати подорожжю яскравою країною (бо ж були і екскурсії, і прогулянки нашим чарівним Трускавцем, і дискотеки, і нові знайомства), тривало цьогоріч з 9 по 13 січня. На гадку приходить асоціація – на Різдвяні свята для дорослих була «Країна мрій» в Мамаєвій слободі з Олегом Скрипкою, а зразу після них – «Яскрава країна» для дітей у Трускавці. Та поруч із відпочинком на чарівному Прикарпатті – важка робота, вдосконалення майстерності, щоб показати себе під час прослуховувань з найкращої сторони. Солідне журі оцінювало виступи учасників різних вікових категорій протягом двох днів, 10 та 11 січня. Нелегка це була робота – обрати кращих з кращих, та із завданням журі справилося. Отже, 12 січня, Палац культури імені Шевченка – завершальний акорд фестивалю, акорд протяжністю в три години.

Гала-концерт розпочали, як і годиться, колядою – у виконанні народного фольклорного ансамблю «Любисток» з міста Шостка Сумської області. І це не випадково, адже саме солістка цього ансамблю Вікторія Чиж виборола гран-прі цьогорічної «Яскравої країни у Трускавці» в номінації «вокал» (в номінації «хореографія» гран-прі отримали улюбленці публіки – юні козаки із Хмельниччини, народний художній колектив України, ансамбль танцю «Подолянчик»).

Перед глядачами виступило понад 30 солістів та колективів, естафету від «Любистку» перейняв дитячий зразковий ансамбль «Колесо» з міста Дніпропетровська із композицією «Коляда» та вокальний ансамбль «Жайвір» зі Львова, який виконав в’язанку щедрівок. А далі – зимові мотиви: хореографічна композиція «Зима-красуня» від зразкового ансамблю танцю «Ассоль» із Харкова та пісня «Зима» у виконанні Грижук Аліни із Ковеля Волинської області. Із захопленням слухали присутні виступ гостя з Києва , члена журі Артура Боссо, а далі юну харків’янку Фечі Алкагю з піснею «Ямайка». Концертну програму продовжила пісня «Київська Русь» від Любові Франчук із Нововолинська. А завершили першу десятку виступів «Запорізький козачок» від ансамблю танцю «Вихиляс» із Запоріжжя та «Коломийка» наших трускавецьких «Золотих дітей» (керівники Ніна та Олександр Мойсеєнки, дитяча школа мистецтв).

«Циганська рапсодія» Гадзель Олени, солістки ансамблю пісні «Злагода» з міста Хмельницький, композиція «Забавушки» ансамблю «Лабіринт» із Яготина Київської області, «Балалайка» від Катерини Акінішної та ансамблю пісні і танцю «Забава» з Харкова, пісня «Зозуля» у виконанні Ольги Новікової з міста-побратима Трускавця Слов`янська, «Світ, який потрібний мені» від вокального ансамблю «Діти як діти» з Дніпропетровська – це 11 – 15 позиції в святковому гала-концерті. І після першої половини концертної програми на сцену запросили трьох іменинниць, адже «Яскрава країна» пам’ятає про всіх. Та й як забути при таких солідних спонсорах – «Житомирські ласощі», корпорація «Тигрис», молочна компанія «Галичина», видавництво «Зелений пес», компанія «Віта-пак», журнал «Домовичок», телеканал «Максі-ТВ», фірма «Данон», ну і звичайно ж, трускавецький санаторій «Карпати» на чолі з його генеральним директором Левом Грицаком. Втім, перелік спонсорів, приятелів «Яскравої країни», значно більший, до них можна віднести і ряд медіа-партнерів, і навіть міських голів Хмельницького, Львова та інших міст, котрі дбають про розвиток культури, за що їм було передано відповідні грамоти.

Другу частину концерту продовжили три номери на морську тематику. Композиції «На хвилях Чорного моря» виконали учасники ансамблю бального танцю «Хвилі надії» з міста Коломия на Івано-Франківщині, а «Морячки» – шоу-балет «Фрі-денс» із Хмельницького. Здавалося б, де ті Коломия та Станіславів, де той Проскурів, а де море. Але морська тематика появилася не випадково, адже вже в березні «Яскрава країна» проходитиме в морській столиці нашої державі – в місті-герої Одесі. Пісня «Матроси» (Артем Хоршин із м. Костопіль Рівненської області та ансамблю «Черевички» із м. Козелець Чернігівської області) завершила морську тематику «Яскравої країни у Трускавці». Втім, символічно було те, що наступна виконавиця – саме з Одеси (Анастасія Осипенко виконала пісню «Три веселі зайчики» в супроводі вокально-хореографічної студії «Овація» із Дніпропетровська). Першу двадцятку виконавців на гала-концерті завершив «закоханий ковбой» (назва пісні) Артем Костенко з м. Овідіополь Херсонської області.

Третій десяток виконавців, як і два попередні, не давав публіці розслабитися вона не шкодувала оплесків. «Очікування» від зразкового театру пісні і танцю «Забава» з Харкова, «Бабусин блюз» від учасниці студії «Фабрика зірочок» Анастасії Духненко з Бучі під Києвом, член журі Сергій Мокошов з Чернігова, колектив сучасного танцю «Позитив» з селища Чапаєве на Харківщині та інші виконавці тримали в напруженні всіх глядачів. І ось насамкінець – два останні виступи, пісня «Кажуть мені люди» та танець «Подолянчик». Це переможці, котрі отримали гран-прі. Та до вручення цих найбільших відзнак – більш ніж півгодинне вручення дипломів, грамот, нагород лауреатам, дипломантам, призерам – за треті, другі та перші місця в різних номінаціях та різних вікових категоріях. Здається, ніхто не був обділеним, адже саме так і має бути в яскравій країні дитинства – є найкращі, а всі решта теж задоволені.

Керівник «Яскравої країни» Ольга Обласова подякувала всім, хто долучився до проведення цьогорічного фестивалю в Трускавці, своє слово сказав і мер нашого міста-курорту, а на завершення член журі, народна артистка України, солістка Одеської філармонії, доцент Одеської музичної академії Лариса Стадниченко виконала пісню, під звуки якої та під оплески вдячної за чудове дійство глядацької аудиторії присутні покинули зал Палацу культури ЗАТ «Трускавецькурорт».

Та «Яскрава країна», як і в попередні роки, говорить Трускавцю не «прощавай», а «до побачення», країна дитячих мрій продовжує подорожувати країною Україною, різними її куточками, Дніпропетровськом, Одесою, Черніговом, Кримом, щоб розганяти хмари та прикрашати світ дитинства барвистою веселкою. І наша стаття-подорож «Яскравою країною», сподіваємося, матиме продовження, адже 2012 рік – це лише чергова станція чарівного експресу, котрий мчить не тільки через міста та через роки, але і через дитинство кожного, хто мав щастя захотіти на ньому покататися…

Володимир Ключак

(Переглядів 98 , 1 переглядів сьогодні)

About 

Błogosławieni którzy wprowadzają pokój, albowiem oni będą nazwani synami Bożymi.

Tags:

Газ на авто. Трускавець

Новини Трускавця та регіону

ТОП коментованих за тиждень

  • None found

Оголошення ТВ

  • Запрошуємо на роботу
    05.01.2023 | 16:23

    Державний спеціалізований санаторій «Батьківщина» (м. Трускавець) запрошує на роботу: – психологів, –  соціальних педагогів, – фахівців з соціальної роботи, – соціальних працівників з відповідною освітою на постійну роботу. Телефон: 097-584-23-76. (Переглядів 1 , 1 переглядів сьогодні) Також читайтеКозацька слобода “Раковець” запрошує на риболовлю (0)Запрошуємо вивчати англійську мову! (0)Потрібен викладач англійської мови! (0)Запрошуємо юних футболістів (0)

  • Запрошуємо вивчати англійську мову!
    26.08.2022 | 15:47

    Курси іноземних мов Ірини Ченцової запрошують дітей та дорослих вивчати англійську мову з використанням інноваційних методик та сучасних підручників провідних британських та американських видавництв. Ми пропонуємо заняття в групах (7-10 чоловік), індивідуальне та корпоративне навчання, підготовку до ЗНО та здачі екзаменів на міжнародні сертифікати (IELTS, TOEFIL), а також Експрес-курси   для   дорослих   (англійська   для   подорожей   та […]

  • Archive for Оголошення ТВ »

Архіви