В пошуках новонародженого Христа

11.01.2013 | Filed under: Духовність

Христос народився! Славити  Христа!

І дійсно, Він достойний, щоб Його славити і величати, бо Він, перебуваючи в славі неба, прийшов на цю грішну землю заради нашого з вами спасіння. Він, будучи Богом, прийняв тіло від Діви Марії і народився в убогих яслах, щоб кожен житель планети міг прийти до Нього і поклонитися Йому. Давайте прочитаємо про Його дивне народження в Євангелії від Матвія 2:1-12 та детальніше розглянемо ці події.

«Коли ж народився Ісус у Віфлеємі Юдейськім, за днів царя Ірода, то ось мудреці прибули до Єрусалиму зо сходу, і питали: Де народжений Цар Юдейський? Бо на сході ми бачили зорю Його, і прибули поклонитись Йому». (Матв.2:1-2

1.Зоря вказує шлях

Коли народився Божий Син Ісус Христос, на небі з’явилася нова зоря, яка вказала мудрецям шлях до Ісуса. Цікаво, що цю зорю побачили не всі. Більшість людей проспали цю важливу подію в історії людства. Лише пастухам на полі з’явився Ангел Господній і повідомив про це дивне народження. Де ж були всі інші люди? А там, де і сьогодні є більшість людей. Одного разу Ісу сказав: «Хто шукає, знаходить». Те, що ти шукаєш, те ти й знайдеш. Мудреці, незважаючи на свої знання і багатство, шукали Бога, тому й Бог явив їм Свою славу через зорю, яка привела їх до місця знаходження Христа.

«І, як зачув це цар Ірод, занепокоївся, і з ним увесь Єрусалим». (Матв.2:3)

2.Занепокоєння Ірода

Ірод  був нечестивим царем і тому боявся за свій престол. Він лише один хотів мати владу над юдеями. У цьому місці Писання Ірод – прообраз самого диявола, який прийшов вкрасти, вбити та погубити. І коли ти починаєш шукати Христа, коли Він народжується в твоєму серці, диявол, втрачаючи владу над твоїм життям, бажає зупинити тебе. Коли ти перебував у гріхах, диявол був твоїм господарем, і він був спокійний за тебе, тому що ти належав йому. Але коли Бог засяяв для тебе Своїм світлом і просвітив тебе своїм Словом, тоді пильнуй, щоб диявол не вбив у тобі новонародженого Месію. Диявол знає, що поки дитина маленька, її легше вбити. І тому, він може посилати до тебе людей, які спробують відвернути тебе від Бога. Також він може підсовувати тобі різну «нечисту» літературу і різні спокуси, щоб звести тебе, але пам’ятай, що лише Біблія – Слово Боже, якому можна довіряти. І тому, як каже святий апостол Петро, «… немов новонароджені немовлята, жадайте щирого духовного молока, щоб ним вирости вам на спасіння» (1 Пет.2:2). Саме цим молоком і є Слово Боже.

«І, зібравши всіх первосвящеників і книжників людських, він випитував у них, де має Христос народитись? Вони ж відказали йому: у Віфлеємі Юдейськім …» (Матв.2:4-5)

3.Первосвященики і книжники

Коли ми шукаємо Христа, наш шлях дуже часто буде проходити через первосвящеників і книжників. Це люди начитані, які знають багато, але, на жаль, не знають головного – Ісуса Христа. Вони навіть знають, де Він має народитися, але ніколи не приймають Його своїм особистим Спасителем. Вони покладаються на свої знання, передання, традиції і обряди, але це все ототожнюється з мертвою релігією, далекою від справжнього щасливого християнства, повного любові, милосердя та добрих плодів. Тому чим швидше ти відкинеш цю мертву релігію, тим швидше зустрінешся з живим новонародженим Ісусом Христом.

«… бо в пророка написано так: І ти, Віфлеєме, земле Юдина, не менший нічим між осадами Юдиними, бо з тебе з’явиться Вождь, що буде Він пасти народ мій ізраїльський». (Матв.2:5-6)

4.Все, що записано у Біблії – збудеться!

Ці слова Бог сказав через пророка Михея ще за багато років до народження Ісуса. Деякі люди не довіряють усьому, що написано в Біблії, а інші ще й критикують Слово Боже, вважаючи Його застарілим і непотрібним, але лише Біблія говорить про те, що було, є і що має відбутися. І все, що записано у ній, збудеться з точністю. Ісус сказав: «Небо й земля проминеться, але не минуться слова Мої!» (Матв.24:35)

«Вони ж царя вислухали й відійшли. І ось зоря, що на сході вони її бачили, ішла перед ними, аж прийшла й стала зверху, де Дитятко було. А бачивши зорю, вони надзвичайно зраділи. І, ввійшовши до дому, знайшли там Дитятко з Марією, Його матір’ю. І вони впали ницьма, і вклонились Йому. І, відчинивши скарбниці свої, піднесли Йому свої дари: золото, ладан та смирну». (Матв.2:9-11)

5.Хто шукає, той знаходить

Близько двох років мудреці шукали новонародженого Месію, і ось вони біля дому, де знаходиться Він. Їхні серці переповнює надзвичайна радість. Життя з Богом не є нудним і сумним, як дехто вважає. Сумною і нудною є мертва релігія, яка не приносить радості. Але життя з народженим у серці Христом приносить справжню радість і насолоду. Мудреці вважали, що цар Ірод і книжники повинні знати про народження нового царя, і тому поклали свою надію на них, але Бог їх не залишив і вивів з місця, де люди не знали Бога. Коли ти шукаєш Бога, то теж можеш деколи збитися з правильної дороги, але якщо ти щирий у своїх пошуках Бога, то Він обов’язково вкаже тобі шлях, яким ти повинен йти. І нарешті мудреці заходять у дім і бачать там Дитятко з Марією, Його матір’ю. Вони падають ницьма і поклоняються Йому як Царю і Господу та підносять Йому свої дари. Знайшовши Ісуса, ти живеш для Нього, поклоняєшся Йому і приносиш плоди для Його слави.

6.Що ж це за дивна зоря?

Ще давно, коли євреї, вийшовши з Єгипту, направлялися в обіцяну Богом землю, то зустріли пророка Валаама, якого найняв цар Балак проклясти Божий народ, щоб цар Балак міг перемогти його. Але пророк Валаам не зміг проклясти Божий народ, а навпаки благословив його. Тоді він виголосив пророцтво: «Я бачу його, та не тепер, дивлюся на нього, та він не близький! Сходить зоря он від Якова, і підіймається берло з Ізраїля, ламає він скроні Моава та черепа всіх синів Сифа!»(Числа 24:17). А в Об’явленні святого Івана Богослова 22:16 записано: «Я, Ісус, послав Свого Ангола, щоб засвідчити вам це у церквах. Я корінь і рід Давидів, зоря ясна і досвітня!» І ще апостол Петро пише: «І ми маємо слово пророче певніше. І ви добре робите, що на нього вважаєте, як на світильника, що світить у темному місці, аж поки зачне розвиднятися, і світова зірниця засяє у ваших серцях» (2 пет.1:19).

Отже, провідною зорею для нас є Сам Господь – Ісус Христос, до якого ми приходимо через Його Слово, що вказує нам правильний шлях. Тож бажаю всім знайти і прийняти в своє серце новонародженого Месію – Ісуса Христа.

Анатолій Кузьмич, пастор Церкви “Добра Новина”  м. Трускавець

(Переглядів 80 , 1 переглядів сьогодні)

Газ на авто. Трускавець

Новини Трускавця та регіону

ТОП коментованих за тиждень

  • None found

Оголошення ТВ

  • Запрошуємо на роботу
    05.01.2023 | 16:23

    Державний спеціалізований санаторій «Батьківщина» (м. Трускавець) запрошує на роботу: – психологів, –  соціальних педагогів, – фахівців з соціальної роботи, – соціальних працівників з відповідною освітою на постійну роботу. Телефон: 097-584-23-76. (Переглядів 1 , 1 переглядів сьогодні) Також читайтеКозацька слобода “Раковець” запрошує на риболовлю (0)Запрошуємо вивчати англійську мову! (0)Потрібен викладач англійської мови! (0)Запрошуємо юних футболістів (0)

  • Запрошуємо вивчати англійську мову!
    26.08.2022 | 15:47

    Курси іноземних мов Ірини Ченцової запрошують дітей та дорослих вивчати англійську мову з використанням інноваційних методик та сучасних підручників провідних британських та американських видавництв. Ми пропонуємо заняття в групах (7-10 чоловік), індивідуальне та корпоративне навчання, підготовку до ЗНО та здачі екзаменів на міжнародні сертифікати (IELTS, TOEFIL), а також Експрес-курси   для   дорослих   (англійська   для   подорожей   та […]

  • Archive for Оголошення ТВ »

Архіви