Чи всяка влада від Бога?

14.06.2015 | Filed under: Публікації

Чи всяка влада від Бога? Мабуть, це питання сьогодні турбує багатьох християн, які живуть в Україні та за її межами. Хтось робить різницю, а хтось, незважаючи на усі дії влади, каже, що її треба поважати та благословляти. Звісно, Біблія каже, що потрібно благословляти навіть ворогів та молитись за тих, хто проклинає. Що ж таке влада від Бога? І взагалі, якою вона повинна бути?

Ще у древньому Ізраїлі євреї захотіли мати царя, і Бог дав їм царя. Чи було це в інтересах Бога? Звісно, що ні, адже Бог бажав мати спілкування із Своїм народом особисто та бути для Свого народу Царем.

«Тепер настанови нам царя, щоб судив нас, як у всіх народів. І була та річ зла в Самуїлових очах, як вони сказали: Настанови нам царя, щоб судив нас. І молився Самуїл до Господа. І сказав Господь до Самуїла: Послухай голосу того народу щодо всього, про що він сказав тобі, бо не тобою вони погордували, але Мною погордували, щоб Я не царював над ними. Як усі ті діла, що вони чинили від дня, коли Я вивів їх з Єгипту, і аж до цього дня, і як вони кидали Мене й служили іншим богам, так вони чинять і тобі. А тепер послухай їхнього голосу, тільки конче остережеш їх, і розповіси їм право того царя, що буде царювати над ними» (1 Сам.8:5-9)

Отже, модель людського царювання є запозичена у язичницьких народів і була із самого початку неправильною та образливою для Бога. Один цар змінював іншого, один вводив у гріх Ізраїля, інший був богобійним. Нутро людське є гниле і бунтує проти Бога. Цар замінив людям Бога. Це і сьогодні видно, коли люди у нашій країні покладають свої надії на людину, якогось політичного лідера чи авторитета. Але скільки років ми живемо і не бачимо змін. Кажуть: «Ось стане оцей і заживемо!» чи «Ось цей буде кращий!» Та бачимо на сьогоднішній день інші результати. Як крали, так і крадуть, як брехали, так і брешуть, як нищили наш народ, так і нищать, і одні «кращі» за інших. Політична система настільки прогнила, що стала найкращим бізнес-проектом. І люди, які йдуть у владу під патріотичними гаслами та з метою подбати про народ, врешті-решт просто приходять, щоб набити свої кишені та подбати про свою родину. Це видно неозброєним оком. Люди, які побували при владі, стають багатшими, ніж були до цього. То чи можемо ми благословляти гріх? Чи можемо благословляти корупціонерів? У Біблії сказано про старшин та начальників народу конкретні речі, для яких вони поставлені.

«Нехай кожна людина кориться вищій владі, бо немає влади, як не від Бога, і влади існуючі встановлені від Бога. Тому той, хто противиться владі, противиться Божій постанові; а ті, хто противиться, самі візьмуть осуд на себе. Бо володарі пострах не на добрі діла, а на злі. Хочеш не боятися влади? Роби добро, і матимеш похвалу від неї, бо володар Божий слуга, тобі на добро. А як чиниш ти зле, то бійся, бо не дармо він носить меча, він бо Божий слуга, месник у гніві злочинцеві! (Рим.13:1-4)

Влада поставлена для того, щоби виконувати Божі заповіді та присікти зло – це та влада, яка від Бога!

Та сьогодні ця модель зіпсована і спотворена до непізнаваності. Замість того, щоби виконувати Божі заповіді та бути взірцем чесності та правдивості, чиновники, начальники, мери, депутати, президенти та інші покривають злочини та самі їх чинять. На місці, де має бути правда, є брехня, і це є мерзота для Бога. Люди сідають у керівні крісла заради своїх власних інтересів. А насправді людина, яка стає на чолі міста чи народу, має бути Божим слугою і не свого шукати, а дбати про інтереси народу. Отже можна зробити висновок, що людина, яка є при владі, має бути лідером-слугою. Але у сьогоднішній час відбувається зовсім протилежне і ті, хто мають бути слугами народу, стають царями і царьками, а народ стає рабами. Чим жертвують сьогоднішні політики та можновладці заради благополуччя народу? Нічим. Поняття жертовності відсутнє. До влади дориваються люди, які далекі від Бога, які не розуміють Божих планів.

«А Ісус їх покликав і промовив: Ви знаєте, що князі народів панують над ними, а вельможі їх тиснуть. Не так буде між вами, але хто великим із вас хоче бути, хай буде слугою він вам. А хто з вас бути першим бажає, нехай буде він вам за раба. Так само й Син Людський прийшов не на те, щоб служили Йому, а щоб послужити, і душу Свою дати на викуп за багатьох!» (Мат.20:25-28)

Божий Син сам показав та виконав роль лідера-слуги і віддав Своє життя на відкуплення людей та спасіння людства. Є справжні царі та правителі, які люблять Бога та людей, але у більшості випадків люди прикриваються Богом та приймають вид благочестя лише для того, аби досягнути крісла чи вхопити портфель. Люди не розуміють, що за все доведеться відповісти перед Богом, за все потрібно буде дати буде звіт. Люди, які йдуть по головах, гребучи під себе все, що є на їхньому шляху, не розуміють, що не у матеріальних речах цінність, а у тому, як та з ким ти проживеш на цій землі. Чи ти будеш збагачувати Царство Боже, чи разом із дияволом будеш брехати та обкрадати? Звісно, що вибір за кожним керманичем зокрема.

Християни сьогодні мають займати таку ж позицію, яку у свій час займав Іван Хреститель, і не боятися говорити правду людям, які займають високі посади, навіть якщо при цьому виникає загроза. Якщо ми не докоряємо, значить ми покриваємо. Бачачи беззаконні дії влади чи окремо взятих чиновників, ми говоримо, що всяка влада від Бога, не розуміючи при цьому, що Бог гріх не благословляє і нічого спільного з гріхом не має.

Сьогодні час говорити правду і обирати тих, які люблять не язиком, а ділом.

Руслан Цехмейстер

(Переглядів 343 , 1 переглядів сьогодні)

Газ на авто. Трускавець

Новини Трускавця та регіону

ТОП коментованих за тиждень

  • None found

Оголошення ТВ

  • Запрошуємо на роботу
    05.01.2023 | 16:23

    Державний спеціалізований санаторій «Батьківщина» (м. Трускавець) запрошує на роботу: – психологів, –  соціальних педагогів, – фахівців з соціальної роботи, – соціальних працівників з відповідною освітою на постійну роботу. Телефон: 097-584-23-76. (Переглядів 1 , 1 переглядів сьогодні) Також читайтеКозацька слобода “Раковець” запрошує на риболовлю (0)Запрошуємо вивчати англійську мову! (0)Потрібен викладач англійської мови! (0)Запрошуємо юних футболістів (0)

  • Запрошуємо вивчати англійську мову!
    26.08.2022 | 15:47

    Курси іноземних мов Ірини Ченцової запрошують дітей та дорослих вивчати англійську мову з використанням інноваційних методик та сучасних підручників провідних британських та американських видавництв. Ми пропонуємо заняття в групах (7-10 чоловік), індивідуальне та корпоративне навчання, підготовку до ЗНО та здачі екзаменів на міжнародні сертифікати (IELTS, TOEFIL), а також Експрес-курси   для   дорослих   (англійська   для   подорожей   та […]

  • Archive for Оголошення ТВ »

Архіви