Думай, як обираєш!

14.10.2015 | Filed under: Некатегоризовано

«Чи мурин відмінить коли свою шкіру, а пантера ті плями свої? Тоді зможете й ви чинити добре, навчені чинити лихе! Тому розпорошу їх, мов ту полову, що з вітром з пустині летить…» (Єр.13:23-24)

Бог через пророка Єремію промовляв до Свого народу: «Чи зможете ви робити добре, навчені чинити лихе?». І показав наочний приклад. Мурин – етіоплянин (чорношікірий) не може відмінити свою шкіру, ні пантера – свої плями – це закон, який ніхто не в змозі відмінити. Так само і зла, грішна людина не може робити добрі праведні діла, бувши грішною і злою. З року в рік ми очікуємо покращення у наших селах, містах та країні. Вибираємо нову владу і все сподіваємося, що, нарешті, вона подбає про нас, але, на жаль, «віз і нині там». Нові назви, партії, навіть обличчя, а суттєвих змін поки що малувато. У чому ж причина? Напередодні виборів хотілось би нагадати нам усім деякі думки зі Святого Письма, які завжди будуть актуальні і насущні. Бог про це говорить дуже просто: «Або виростіть дерево добре, то й плід його добрий, або виростіть дерево зле, то й плід його злий. Пізнається бо дерево з плоду! Роде зміїний! Як ви можете мовити добре, бувши злі? Бо чим серце наповнене, те говорять уста. Добра людина з доброго скарбу добре виносить, а лукава людина зо скарбу лихого виносить лихе» (Матв.12:33-35).

1. Людина, невідроджена від Божого Слова і Святого Духа, не може робити добро, бо глибоко в своєму серці є егоїстичною. І тому не дивно, що приходячи до влади, одразу починає робити те, що й усі попередники. І серед таких багато україномовних патріотів-балакунів, багатих на обіцянки, особливо перед виборами. Раптом вони згадують про людей, стають добрими і уважними, відкривають усілякі приймальні, гарячі лінії, тощо; починають усіляко хвалитись своїми досягненнями, чи шукають тих, хто може їх похвалити, але минає час і все залишається тим самим. Дехто з них навіть щиро хоче щось змінити, і, немов апостол Петро, каже: «Навіть, якщо усі зречуться, то я – ніколи», але попадаючи під тиск та спокуси, ламаються і, крім їхніх обіцянок, нічого не залишається. Висновок один – бути чесним, чистим, дбати про громаду може лише людина високого духу та глибокої віри, яка розуміє, що перше, ніж обманути чи зрадити людину, вона найперше обманює та зраджує Творця, перед Яким треба неодмінно здавати звіт за виявлену високу довіру. Тому, вибираючи кандидата на будь-яку посаду, керуйтеся цими критеріями, але згоджусь з вами, що таких буває дуже важко знайти, а це означає, що ми збідніли духовно, і час прийшов цілим серцем у щирій молитві каяття навернутися до Бога, Який сильний усе змінити.

2. Надія наша має бути на Бога, а не на себе чи іншу людину. «Так говорить Господь: Проклятий той муж, що надію кладе на людину, і робить раменом (силою) своїм слабу плоть, а від Господа серце його відступає! І він буде, як голий той кущ у степу, і не побачить, щоб добре прийшло, і він пробуватиме в краї сухому в пустині, у краї солоному та незамешканому…» (Єр.17:5-6).

І навпаки для тих, хто надію покладає на Бога: «Благословенний той муж, що покладається на Господа, що Господь то надія його! І він буде, як дерево те, над водою посаджене, що над потоком пускає коріння свої, і не боїться, як прийде спекота, і його листя зелене, і в році посухи не буде журитись, і не перестане приносити плоду!» (Єр.17:7-8).

І далі Господь через пророка Єремію пояснює, чому ми не повинні надіятися на людину. «Людське серце найлукавіше над все та невигойне, хто пізнає його?» (Єр.17:9). Ось знову ми бачимо зіпсутість людського серця без Бога, яке не здатне робити добро. Тому й псалмоспівець Давид каже: «Очисти ісопом мене, і буду я чистий, обмий Ти мене і я стану біліший від снігу. Серце чисте створи мені, Боже, і тривалого духа в моєму нутрі віднови. Я буду навчати беззаконців доріг Твоїх, і навернуться грішні до Тебе» (Пс.50:9, 12, 15). Отже, лише тоді, коли людина відроджується від Божого Слова та Божого Духа, вона зможе робити добро сама, та й навчати цього інших. І на завершення Бог промовляє через пророка Єремію: «Я Господь, що досліджує серце, що випробовує нирки, щоб кожному дати згідно з путтю його, за плодом учинків його. Куропатва висиджує яйця, яких не принесла, це той, хто багатство набув, та неправдою: він покине його в половині днів своїх, і стане безумним при своїму кінці…» (Єр.17:10-11). Ось яке серйозне застереження говорить Бог всім охочим до брехні, злодійства та хабарництва. Тому нам, християнам, потрібно надіятись на Бога і молитись, щоб Він піднімав і приводив до влади чесних, вірних, чистих християн, які не продадуться, не зламаються, а вистоять перед тиском і спокусами та дійсно будуть служити Богу та своєму народу. «Отже, перш над усе я благаю чинити молитви, благання, прохання, подяки за всіх людей, за царів та за всіх, хто при владі, щоб могли ми провадити тихе й мирне життя в усякій побожності та чистості. Бо це добре й приємне Спасителеві нашому Богові, що хоче, щоб усі люди спаслися, і прийшли до пізнання правди» (1 Тим.2:1-4).

3. Біблійний приклад: «Тоді цей Даниїл блищав над найвищими урядниками та сатрапами, бо в ньому був високий дух, і цар задумував поставити його над усім царством.

Тоді найвищі урядники та сатрапи стали шукати причини оскаржити Даниїла в справі царства, але жодної причини чи вади знайти не могли, бо той був вірний, і жодна помилка чи вада не була знайдена на нього» (Даниїла 6:4-5).

Даниїл був прем’єр – міністром величезного царства, Він пережив трьох царів і залишався чистим та чесним навіть у чужому царстві. Тож дай і нам, Боже, такого президента, прем’єр – міністра, міністрів, депутатів всіх рівнів, мерів, губернаторів в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа! Амінь.

Анатолій Кузьмич, пастор церкви “Добра новина”, Truskavets online

(Переглядів 231 , 1 переглядів сьогодні)

Газ на авто. Трускавець

Новини Трускавця та регіону

ТОП коментованих за тиждень

  • None found

Оголошення ТВ

  • Запрошуємо на роботу
    05.01.2023 | 16:23

    Державний спеціалізований санаторій «Батьківщина» (м. Трускавець) запрошує на роботу: – психологів, –  соціальних педагогів, – фахівців з соціальної роботи, – соціальних працівників з відповідною освітою на постійну роботу. Телефон: 097-584-23-76. (Переглядів 1 , 1 переглядів сьогодні) Також читайтеКозацька слобода “Раковець” запрошує на риболовлю (0)Запрошуємо вивчати англійську мову! (0)Потрібен викладач англійської мови! (0)Запрошуємо юних футболістів (0)

  • Запрошуємо вивчати англійську мову!
    26.08.2022 | 15:47

    Курси іноземних мов Ірини Ченцової запрошують дітей та дорослих вивчати англійську мову з використанням інноваційних методик та сучасних підручників провідних британських та американських видавництв. Ми пропонуємо заняття в групах (7-10 чоловік), індивідуальне та корпоративне навчання, підготовку до ЗНО та здачі екзаменів на міжнародні сертифікати (IELTS, TOEFIL), а також Експрес-курси   для   дорослих   (англійська   для   подорожей   та […]

  • Archive for Оголошення ТВ »

Архіви